Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Rodžer Federer i Anđelik Kerber pozvani su da učestvuju na egzibiciji u Berlinu koja će se održati u julu na travnatoj i tvrdoj podlozi.

Umesto da se takmiče na Vimbldonu, u jeku sezone na travi, Federer i Kerberova, koji su i bivši šampioni najprestižnijeg teniskog turnira na svetu, moći će da igraju u Berlinu, na takmičenju čiji će nagradni fond u obe konkurencije biti po 200.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Reč je o takmičenju koje bi trajalo ukupno tri dana, a igralo bi po šest tenisera i teniserki. Jedan deo takmičenja igrao bi se na travnatom „Štefi Graf stadionu“, a drugi deo na tvrdoj podlozi u jednom velikom avionskom hangaru.

Poznato je da će u muškom delu takmičenja učestvovati Dominik Tim, Aleksander Zverev, Nik Kirjos i Janik Siner.

„Naravno da ćemo pitati Rodžera Federera da nam se priključi, svakako bismo voleli da dođe“, rekao je organizator turnira Edvin Vajndorfer.

Rodžer nije igrao takmičarski meč još od poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena, a početkom februara pojavio se na egzibiciji u Južnoj Africi, gde je sa Rafaelom Nadalom igrao pred rekordnom posetom od blizu 51.000 gledalaca.

U međuvremenu je otišao na operaciju kolena i trenutno se oporavlja kod kuće u Švajcarskoj.

Širom Evrope i sveta uskoro će biti organizovano još sličnih egzibicionih takmičenja čiji je cilj da igrači ostanu u takmičarskoj formi, a uusput i nešto zarade ili da novac proslede u humanitarne svrhe.

Kod dama, Anđelik Kerber je pozvana da se priključi na turniru u Berlinu Jelini Svitolinoj, Kiki Bertens, Juliji Gergeš i Andrei Petković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar