Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Rafael Nadal je posle nekoliko meseci pauze zbog pandemije koronavirusa ponovo otvorio kapije svoje teniske akademije na Majorci.

Španski teniser je tom prilikom govorio o ovim izazovnim vremenima za svetski tenis i naglasio da razume mere nadležnih organa o zaštiti od virusa, ali je i dodao da „to ne može trajati večno“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Konačno smo se vratili na teren, srećan sam što sam opet u svojoj akademiji i što deca imaju priliku da opet igraju. Oduševljeni su  i to je najvažnija stvar“, rekao je Rafa u video poruci povodom otvaranja akademije.

Nadal je proteklih meseci bio jedan od najglasnijih u tome da se poštuju sve mere zaštite, a usput je kritikovao i Vladu Španije zbog, kako je ocenio, nedovoljno dobre reakcije na čitavu situaciju u vezi sa pandemijom.

Ipak, sada kaže da ljud moraju da se vrate ranijem načinu života.

„Zamišljam tribine i pune stadione, to je baš ono što volim da vidim. Moramo da budemo strpljivi i da pronađemo lek za ovaj virus, ali ne verujem u uspostavljanje ‘nove normalnosti’ na duže staze. Volimo da vidimo kako se ljudi grle, kakao imaju interakciju, to mora da se vrati. Ne možemo da prihvatimo da večno držimo distancu od dva metra“, zaključio je drugi teniser sveta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar