Đoković je neuništiv.

Novak Đoković je posle velikog preokreta savladao Miomira Kecmanovića sa 4:6, 6:3, 6:3 i plasirao se u polufinale Serbia Opena.

Gubio je najbolji teniser sveta sa 1:0 u setovima i imao brejk zaostatka u drugom, ali je pokazao mentalnu snagu i uspeo da preokrene meč.

On je tako po drugi put uspeo da preokrene zaostatak u setovima protv drugog srpskog tenisera u dva dana i da se plasira u polufinale gde čeka boljeg iz duela između Karena Hačanova i Tijaga Monteira.

PROČITAJTE JOŠ

Od starta se videlo da Kecmanović nema oun tremu koju je imao pre godinu dana. Agresivno je igrao na svojim udarcim i tražio da diktira poene.

Nakon početna dva gema u kojima su serveri bili sigurni, Kecmanović koristi nekoliko Novakovih grešaka i prvi pravi brejk.

Ispostaviće se da će to biti prleomni trenutka iako smo videli veliku borbu do kraja seta.

Kecmanović je u narednom Novakovom servis gemu mogao doduplog brejka. Imao je 0:40, i igrao kao u transu, ali je u tim trenucima najbolji teniser sveta pronašao nekoliko dobrih servisa i posle još dve brejk lopte ostao u igri u prvom setu.

Foto: Starsport

Međutim, nije popuštao Kecmanović i nastavio je da igra hrabro iako je u dva gema na svoj servis bio pod velikim pritiskom.

Nije dozolio brejk lopte Đokoviću, pa je u 10. gemu sigurnim serviisma došao do osvajanja prvog seta.

I na početku drugog Kecmanović je bio taj koji je diktiroa ritam i bolje izgledao na terenu. Međutim, videlo s etada da Novak počinje da mu čita servis, pa se suočio i sa prvom brejk loptom koju je uspešno spasio.

To mu je bila dodatna motivacia i kao i u prvom setu, pravi brejk u trećem gemu i činilo se tada da ima sve pod kontrolom.

Ali, nastavio je Novak sjajno da riternira i posle velike borbe u četvrtom gemu vraa brejk i vraća se u meč.

Foto: Starsport

Usedilo je nekoliko dobrih gemova koji su odigrali serveri, pre nego što smo videli ključan trenutak u drugom setu.

Šoković je pri rezultatu 4:3 konačno uspeo da slomi otpor Kecmanovića i da napravi brejk koji se ispostavio dovoljnim za izjednačenje u setovima.

Treći set je do sredine protekao u znaku servera. Đoković i Kecmanović su čuvali svoje servise i nisu dozvoljavali šansu za brejk, a onda je Novak pokazao zašto je najbolji igrač na svetu i podsetio na stare dane i vrhunsku formu.

U sedmom gemu posle velike borbe prvi je napravio brejk, aonda sjajnim servisima došao na korak od pobede.

Tada je poput predatora zaigrao fenomenalno i sa nekolo riterna koje samo on može da izvede sa nulom još jednom oduzeo servis i uz gromoglassan aplauz publike koja je bila uz njega došao do važne pobde.

Polufinalni mečevi na programu su u subotu gde Đokovića čeka bolji iz duela Hačanov – Monteiro, tako da će imati slobodan dan da se pripremi za ovaj duel.

Đoković - Kecmanović 4:6, 6:3, 5:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare