Ukoliko ste se pitali šta Federer priča o Đokoviću kada se ugase kamere, evo jednog uvida.

Ime Marka Radovanovića se danas nalazi u jednoj od najpoznatijih biografija o Rodžeru Federeru. U 14. poglavlju se pominje Srbin, a za Nova.rs je ovaj teniski trener, kog dobro poznaju mnoge svetske zvezde, odlučio da ispriča fantastičnu životnu priču koja nije kao nijedna koju ste čuli do sada.

PROČITAJTE JOŠ

Otkrio je šta mu je Rodžer pričao o Novaku, ali i da Federer zna par reči našeg jezika.

„Rodžer i ja smo pričali o tenisu i o svemu. Rekao sam mu da uvek navijam za srpske tenisere i on se nasmejao i rekao mi: Ako ti treba posao kod nekog od njih slobodno mi reci. Pričali smo često van terena, on je opušten, ima smisao za humor, ja volim da se šalim, pa je bilo baš lepo. Zna i nekoliko reči na srpskom, ali bolje da ih ne navodim (smeh). Nismo pričali o mečevima sa Novakom, ali mi je rekao da je Novak sjajan teniser i sve najbolje o njemu. I o našim teniserima“, rekao je Radovanović za Nova.rs i tako potvrdio da je Švajcarac zaista pravi sportsmen i džentlmen i van terena.

Radovanović je imao retku privilegiju da sa Rodžerom Federerom priča dugo i u potpunoj privatnosti. Otkrio je kako je došlo do prvog susreta.

„Federer je dolazio non stop od kada se taj klub otvorio pre 15, 16 godina i to mu je postala druga kuća. On u klub dođe sa celom porodicom, idu na plažu, tu trenira, a ima i stan u Dubaiju… Došao sam 2015. godine u Dubai i predsednik kompanije Rene Zonda (koji je tada bio potpredsednik), inače dobar prijatelj Federera koji se često može videti u njegovoj loži me pitao pred odlazak na duži put: Marko, da li misliš da možeš da me zameniš sa Federerovom decom? Naravno, rekao sam da će mi biti čast. Svi smo znali da navijam za sve naše tenisere, a onda naravno volim Rodžera. Pristao sam dosta naivno, ispostavilo se da je to velika odgovornost i to sam tek shvatio kada sam imao prvi trening“.

Marko Radovanović i Rodžer Federer
Marko Radovanović i Rodžer Federer; Foto: Privatna arhiva

Taj prvi trening je dobro upamtio iz nekoliko razloga, a ta priča će brzo postati kultna među teniskim fanaticima.

„Došle su dve devojčice. Nestašne, vrlo slatke, pune duha i želje za igranjem tenisa, ali i igranjem uopšte. Onda je Rodžer ušao na teren sa mobilnim telefonom, bio je u kupaćim gaćama i majici i seo je. Pošto me one nisu najbolje slušale, rekao mi je: Marko, nemaš lak posao (smeh). Mislim da sam izgubio dva kilograma za taj čas jer sam toliko bio nervozan. Kako smo igrali iz dana u dan su nam se sve više spajale energije. I Rodžer i Mirka su počeli da me gotive, da mi veruju sve više, čak su počeli da preporučuju svojim prijateljima koji dođu u Dubai da igraju sa mnom. To je trajalo par godina. Tu se Federer spremao za sezonu i kada god bi imao pauzu ili povredu. Na kraju je uzeo trenera iz kluba da bude njegova desna ruka i da se brine o deci. To je Kolumbijac koji je pored mene isto držao časove i njega su zavoleli još više“.

BONUS VIDEO Poslednji poen i pobeda Novaka nad Đereom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar