Pamela Šriver
Foto: EPA/JULIAN SMITH

Bila je jedna od najboljih ikada, a sada je šokirala mnoge priznanjem.

Pamela Šriver je jedna od najboljih dubl igračica u istoriji tenisa. Postala je članica Kuće slavnih tenisa, ali je tek ove srede otkrila jedan neočekivan detalj.

PROČITAJTE JOŠ

Šriver je stigla do 21 grend slem trofej u karijeri, u singlu je tokom 1984. godine stigla i do trećeg mesta na planeti, a sada je za ESPN otkrila da je imala „neprikladan i štetan odnos sa trenerom“ dok je imala samo 17 godina.

Tenis je počela da trenira sa 15 godina, a nedugo zatim je Kendi postao njen trener. Veza je otpočela dve godine kasnije, a vodili su ljubav od trenutka kada je imala 20 godina.

Don Kendi je bio čak 33 godine stariji od nje i preminuo je 2020. godine u 91. godini.

„Da, on i ja smo imali veoma neprikladnu aferu i da, on je varao svoju ženu. Ali volela sam ga, u njemu je bilo dosta toga iskrenog i autentičnog“, priznala je Šriver za britanski „Telegraf“. Pojasnila je da nikada nije bila zlostavljana od strane trenera.

Pojasnila je i trenutak kada je priznala treneru da se zaljubljuje u njega.

„Izgubila sam još jedan meč u prvoj rundi i počela sam da plaćem i Don mi je rekao o stvarima koje sam mogla da uradim drugačije, ukratko, uobičajen razgovor igračice i trenera. U jednom trenutku počela sam da jecam. Sećam se da je jasno rekao „Nešto se dešava, šta?“. Tada sam mu rekla „Zaljubljujem se u tebe“. Imala sam 17 godina, a on 50″

Danas radi kao teniski analitičar, a pažnju Srbije privukla je ranije ove godine kada je komentarisala odluku Đokovića da se ne vakciniše.

„Nadam se da bi prava osoba od poverenja, koja je stručnjak za nauku i medicinu, a verovatno bi morala da bude iz Srbije, mogla da sedne i pokaže Novaku, odnosno da ga provede kroz sve korake koji nauku i medicinu čine pouzdanim i sigurnim u stavljanje u njegovo telo“, istakla je tada nekadašnja šampionka.

Zatim je otišla korak dalje.

„Njegova odluka je užasna za tenis, a nije dobra ni za njega. Očigledno je da on čvrsto stoji kada su u pitanju njegova ubeđenja i principi oko unošenja nečega što bi moglo da povredi njegovo telo. Bilo bi dobro čuti njegovo obrazloženje na neki način, ali to onda postavlja i više pitanja. Najveće od njih je da li će on zaista imati otvoren um da se vakciniše kasnije ako mu dokažu da je vakcina bezbedna.“

BONUS VIDEO Pobeda Novaka nad Đerom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar