Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Dominik Tim, finalista Australijan opena iz 2020. godine, neće igrati na prvom sezonskom Grend slemu u 2022. godini.

PROČITAJTE JOŠ

Dugo se Austrijanac bori protiv povreda, daleko je od zenita kakav je doživljavao 2020. godine, kada je igrao finale Australijan opena protiv Novaka Đokovića.

Taj meč je izgubio, a sada nema priliku da se bori za novi trofej.

„Pozdrav svima!

Kao što znate, vratio sam se u Austriju da se oporavljam posle teških treninga u Dubaiju, sada se osećam dobro, ručni zglob je u optimalnim uslovima i treniram normalno sa veoma dobrim intenzitetom.

Posle kraćih odmora, moj tim i ja smo sve uzeli u obzir i razmatranje, odlučili smo da napravimo neke promene u inicijalnom rasporedu turnira.

Počeću sezonu u Južnoj Americi na Kordoba Openu u Argentini, krajem januara, pa neću igrati na Australijan openu, neću igrati u Melburnu koji volim i za koji me vežu sjajna sećanja za divnu publiku. Nedostajaće mi navijači iz Australija, ali vraćam se 2023.

Verujemo da je ovo prava odluka da bih mogao da se vratim na pravi način takmičenju. Ostaću u Austriji još nekoliko dana, onda krećem sa treninzima na otvorenom i spremam se za prvi događaj sezone. Koristim ovu priliku da svima poželim srećnu i uspešnu Novu godinu“, napisao je Dominik Tim.

BONUS VIDEO Komična scena Novaka Đokovića, imao minut da se pripremi za uključenje pa napravio šou 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar