Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Mnogi su se jutros razočarali kada su pročitali za koji termin je zakazan meč Novaka Đokovića i Janika Sinera, ali daleko od toga da je to bilo neočekivano.

Foto: Nova.rs
Foto: Promo

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Novak će igrati protiv Sinera sedmi međusobni okršaj (4-2 za Srbina, 2-0 na grend slemu) u petak od 04.30. Taj termin je bio sasvim očekivan jer su njihovi četvrtfinalni mečevi odigrani u utorak, pa su imali dan više da se oporave pred polufinale. Drugo polufinale se igra od 09.30 po vremenu u Srbiji, a odmeriće snage Aleksander Zverev i Danil Medvedev.

PROČTIAJTE JOŠ

Sa obzirom na to da su oni proveli mnogo vremena na terenu, pogotovo Medvedev koji je igrao pet setova, organizatori su odlučili da ima daju barem pet sati više odmora i spavanja. Dakle, ovog puta nije odlučivala programska šema velikih TV kuća (iako je činjenica da je Đoković popularniji od Zvereve i Medvedeva u SAD) već želja organizatora da izađe u susret igračima da imaju dovoljan odmor.

To nije nimalo neočekivano i redovno se dešava na grend slemovima, pa priče da je u pitanju zavera protiv Đokovića ili šta je već moguće pročitati na društvenim mrežama padaju u vodu.

Između ostalog i zbog toga što će tog dana u Melburnu biti 21 stepeni i vlažnost između 40 i 50 odsto, pa će uslovi za igru biti neuporedivo bolji nego oni protiv Frica u četvrtfinalu.

Đoković neće imati ni previše problema sa suncem jer će biti oblačno, pa deluje da uslovi ne mogu da budu idealniji.

Sve ovo navodi na zaključak da će Novak biti potpuno fokusiran na Sinera i da će se pripremati za meč čisto teniski bez nekih drugi parametera.

Uostalom, činjenica da je Đoković zakazao trening dan pre toga u istom terminu svedoči da se spremao i za te uslove. I čak je dobio gotovo identične, pa neće biti nikakvih velikih iznenađenja.

BONUS VIDEO Pogledajte kako je Novak Đoković srušio Tejlora Frica u četvrtfinalu Australijan opena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare