Karlos Alkaraz i Novak Đoković
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Niko ne može da zaboravi sada već legendarno finale Vimblona između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, a stvari su krenule neočekivanim tokom iako je Španac slavio. Neočekivanim po navijače Alkaraza.

Alkaraza su tada mnogi krunisali kao teniskog kralja i kao čoveka koji će predvoditi sve tenisere planete na prvom mestu ATP liste.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi su govorili o tome da je počela „Era Alkaraza“, a ona je trajala samo koliko su trajali ti članci.

Novak Đoković je od Sinsinatija započeo dominiciju i to tako što je upravo u finalu razbio Alkaraza u možda i najboljem meču masters finala ikada.

Tako od kada je krenula „Alkarazova era“ Karlos nije osvojio nijednu titulu na osam turnira, dok je Đoković pokupio četiri trofeja i čak 28 pobeda (uz dva poraza).

Posle Vimbldona Alkaraz je imao problema i sa povredama i sa drugim stvarima, ali nikada nije uspeo da dođe do novog trofeja. Njegov post sada traje već šest meseci.

Svestan je situacije i Alkaraz, o čemu je govorio posle eliminacije sa Australijan opena.

„Četvrtfinale grend slem turnira nije ono što sam očekivao, ali, nije ovo loš rezultat. Drago mi je da sam uspeo da se vratim u trećem setu, međutim bilo je baš nezgodno na startu četvrtog. Nisam održao isti nivo igre. Imao sam šanse, našao sam način da riterniram servis, ali to nije bilo dovoljno. Nisam iskoristio svoje šanse, mnogo uspona i padova je bilo danas, nisam dobro servirao. Niko nije savršen, ja imam tek 20 godina. Moram da napredujem. To je dobro, to što imam stvari na kojima treba da radim. Nekad sam imao još više uspona i padova nego što imam danas, u budućnosti želim to da popravim“, rekao je Alkaraz posle ispadanja sa Australijan opena.

BONUS VIDEO Pogledajte kako je Novak Đoković srušio Tejlora Frica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar