Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Istorija je majka mudrosti i najbolja učiteljica života, a ako nas je do sada nečemu naučila onda je da sigurno Novak Đoković neće imati stoprocentnu podršku navijača.

Iako se u Malagi nalazi ogroman broj navijača Srbije, koje je lako prepoznati po majicama na kojima piše „Idemo bre“, nema dileme da će i protiv Janika Sinera još jednom ući u konflikt sa publikom.

U maloj ili većoj meri zavisi od toga koliko nepoštovanja pokažu prema najboljem teniseru svih vremena, tek sigurno će uraditi sve što mogu kako bi ga isprovocirali. Jedina razlika? Novak je počeo da reaguje i da tu energiju u potpunosti preusmeri na tenis.

PROČITAJTE JOŠ

Tako servira osvete rivalima na terenu zbog nesportskog i često bezobraznog ponašanja publike. Toliko retko je Đoković počeo da greši da su počeli da slave svaku njegovu grešku.

Britanci su postavili ton koji bi mogao da se prenese na čitav turnir, a nema dileme da su i Italijani sada kivni na Novaka jer je „oteo“ miljeniku Sineru titulu usred Torina na Završnom turniru.

Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Provocirali su ga i tada, ali je uspeo da slavi. Imao je nekoliko sukoba sa publikom, pa je čak i dirigovao navijačima koji su mu zviždali. Sve ovo je naišlo na oduševljenje navijača u Srbiji, a Novak je javno rekao da mu mnogo znači podrška koju dobija od sunarodnika.

Više nema potrebe da se bilo kome dodvorava, već na provokacije uzvraća dominacijom na terenu.

„Ceo meč… Nepoštovanje navijača, ali na to moram da budem spreman u Dejvis kupu. Nekada se pređe granica, u žaru borbe sam i ja reagovao, pokazao da ne dozvoljavam takvo ponašanje. Mogu da rade šta hoće, ali odgovorio sam. Probao sam da dajem intervju, oni su namerno udarali u bubnjeve kako se ne bih čuo, pokušali su da me iritiraju tokom celog meča. Eto, proćaskali smo na kraju“, rekao je Đoković.

Na šta je mislio Novak? To što im je rekao da „ućute“ i da „nauče da poštuju igrače“.

Onda je usledila još jedna reakcija po završetku meča, poljupci ka tribinama.

„Porodica donosi energiju koja mi je preko potrebna. Kasno je za decu, ali ostali su, znao sam gde sede, poljupci su bili za njih, za celu porodicu. Poseban je osećaj predstavljati zemlju, uz prijatelje, drugačije je od onoga što smo navikli. Zahvalan sam što sam doprineo ovoj pobedi“.

Ipak, to ne znači da će to poremetiti Đokovića, naprotiv. Njegov veliki prijatelj i poznati glumac Dragan Jovanović je čak poručio da razmišlja da zviždi Novaku samo da bi bio još motivisaniji i fokusiraniji, ali naravno to neće da radi dok prvo ne saopšti Novaku.

To je situacija u kojoj se Srbin našao toliko puta tokom karijere, a opet je izlazio kao pobednik.

Ipak, ovo je najbučnija publika u teniskom svetu, pa će sve biti ukoliko jače.

BONUS VIDEO Novak Đoković nakon pobede nad Norijem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare