Novak Djokovic
Novak Đoković Foto:EPA-EFE/YOAN VALAT

Nekadašnji teniser opisao "Veliku trojku"

Bivši indijski teniser i najbolji dubl igrač sveta Maheš Bupati pričao je o trci Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera za najboljeg tenisera svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal je na Rolan Garosu stigao do 22. grend slem titule, a sve se češće priča o i „novoj generaciji“ koja sve više preti „Velikoj trojci“ na najvećim turnirima.

„Mislim da je trka za najvećeg definitivno okončana, bar zasad, jer sada su drugi izazivači sve bliže. Osvojiti tri grend slem titule nije lako – Novak će biti favorit na Vimbldonu, ali tri grend slem titule su mnogo“, kaže Bupati.

On ističe da navija za Federera, ali da je Nadalov uspeh na Rolan Garosu poseban.

„Veliki sam navijač Rodžera Federera, čovek je čarobnjak na terenu, ali statistika ne laže – teško je uopšte pojmiti da je Nadal 14 puta osvojio Rolan Garos, mislim da obični ljudi ne razumeju koliko je to fizički težak turnir“.

Španac već dugo igra sa povredom stopala, koja je jedna od glavnih tema u sportskoj javnosti poslednjih dana.

„Čuli smo kroz šta je sve Rafa prošao, govorio je medijima i o injekcijama, a opet je prošao kroz najteži deo žreba. To je stvarno posebno“.

Situacija u kojoj se nalazi Novak ove godine je takođe specifična, a i dalje je neizvesno da li će moći da nastupa na svim turnirima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pritisak ga je sputao prošle godine na US openu, tu je bio daleko od svog nivoa. Njegov meč sa Nadalom bio je najbolji sada na Rolan Garosu, ali Nadal je našao način da ga završi. Ne bih otpisivao Novaka, on je verovatno mentalno najčvršći igrač ove generacije. Sa druge strane, posao mu je otežan jer nije vakcinisan – ne znamo hoće li ga pustiti u Australiju u sledeće tri godine, pod znakom pitanja je i hoće li moći da igra na US openu. Zato je imperativ za njega da osvoji Vimbldon“, zaključuje 48-godišnji Bupati.

Indijac je tokom profesionalne karijere četiri puta osvajao grend slem trofej u konkurenciji dublova, a još šest puta je bio finalista.

BONUS VIDEO Vila Novaka Đokovića na Kosmaju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar