Foto: TANJUG/AP Photo/Antonio Calanni

Težak meč za Novaka

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Huberta Hurkača sa 2:1, po setovima 7:6 (1), 4:6, 6:1, u trećem kolu grupne faze Završnog mastersa u Torino.

Meč je trajao dva sata i šest minuta, a Novaku još nije osiguran plasman u polufinale u Torinu.

PROČITAJTE JOŠ:

Đokoviću je sada potrebna pobeda Janika Sinera protiv Holgera Runea večeras, a ukoliko se desi suprotno dalje će proći Danac i Italijan.

Novak je ciljao pobedu u dva seta protiv Hurkača, ona bi mu pružila više opcija za plasman dalje, ali je sada njegova sudbina u Sinerovim rukama.

Hurkač je kao zamena upao na turnir umesto Stefanosa Cicipasa, a protiv Đokovića je bio veoma motivisan i odlično je servirao tokom celog meča. Na kraju je imao čak 24 asa.

U prvom setu su obojica sjajno serviala, nismo videli nijednu brejk loptu, ali je Novak odigrao sjajno u taj-brejku. Već u prvom poenu je stigao do mini-brejka, veoma brzo na semaforu je stajalo 6:0, a Hurkač je samo na kratko produžio set – 7:1.

Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Drugi set otvoren je u sličnom rtimu kakav je bio i ceo prvi, ali je Novak prvi popustio na servisu u petom gemu. Hurkač je tada došao do tri vezane brejk lopte, a onda je Novak napravio duplu servis grešku za 2:4. Imao je priliku Novak na 3:4, došao je do dve brejk lopte, ali je Hurkač onda odservirao tri asa zaredom.

Novak je svojim servisom produžio drugi set, ali je Hurkač ponovo bio sjajan i uzeo taj deo igre sa 4:6.

Treći set bio je najkraći, Novak je bio agresivan, a u četvrtom gemu konačno je slomio otpor Poljaka. Drugu brejk loptu je tada iskoristio Đoković, a kasnije je napravio još jedan brejk, jer je Hurkač totalno popustio.

Novak je svojim servisom zatvorio meč, osvojio novih 200 ATP bodova, ali još nije siguran za prolaz u polufinale.

Đoković - Hurkač 7:6 (1), 4:6, 6:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare