Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Amerikanci su shvatili ko je najbolji teniser svih vremena, a o Novaku Đokoviću sada pišu ode radosti.

Novinar „Njujork Tajmsa“ Kurt Stritet je odlučio da napiše tekst pod naslovom „U Karlosu Alkarazu Novak Đoković je dobio dugo očekivani poklon: Rivala“.

PROČITAJTE JOŠ

To je izazvalo veliku pažnju jer je konačno Đoković dobio u novoj generaciji dostojnog rivala, čoveka koji ga tera da napreduje.

„Novak Đoković je dominirao u svim najbitnijim momentima prvog dela teniske sezone. Nakon što je osvojio svoj deseti Australijan open pojavio se sa krunom na Rolan Garosu, njegovim 23. grend slemom čime je izjednačio rekord. Pobeda na Vimbldonu, najsvetijem teniskom terenu, bi ga postavila na tri četvrtine puta da postane prvi čovek sa kalendarskim grend slemom u 54 godine. Delovalo je da je Srbin na putu da otključa najveće dostignuće u sportu i da prestigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji mu konkurišu za mesto najvećeg ikada. A onda je došao „Uragan Karlito“ Karlos Alkaraz i iznenadio je svet tenisa sa pobedom nad Đokovićem na vimbldonskoj travi, podlozi koja bi trebalo da bude kriptonit za Španca“, stajalo je u tekstu „Njujork Tajmsa“.

Poraz na Vimbldonu vidi kao poklon za Srbina jer ga je nateralo da radi još jače i dalo mu je dodatnu motivaciju.

„Koliko brzo sudbina može da se promeni. VImbldon je bio tek treći međusobni meč ove dvojice, ali kada je sve bilo gotovo i kada je Alkaraz podigao najveći teniski trofej u nebo, ovo je preraslo u totalno rivalstvo za superemaciju u muškom tenisu. Kakav je poklon Alkaraz za tenis. Kakav je poklon ova nova sila za Đokovića“, završio je Striter.

Sam tekst je podelio na tri dela, a treći deo za njega je zaista tek počeo. To se uklapa u Novakovu maksimu „da je 35 novih 25“.

Prvi deo: Jako davno kada je delovalo da će biti večno u senci Nadala i Federera

Drugi deo: Kada je 2011. krenuo na najneverovatniju seriju u istoriji muškog tenisa, epohu u kojoj je osvojio 22 grend slema i uspeo da dominira nad dvojicom rivala. Da li je to zbog njegove dijete ili zbog meditacije, joge i mentalnog treninga? Da li je uopšte bitno?

Treći deo: Kada se Federer povukao da vodi svoje poslovno carstvo, a Nadalove povrede su stavile pod sumnju da će se vraćati na tur Đokovićeva karijera je konačno bila bez pretnji. A onda se pojavio novi protivnik. Za igrača toliko ponosnog i svesnog svog mesta u tenisu pomisao na narednih 15 godina Karlosa Alkaraza verovatno nudi novu motivaciju. Ako ostane zdrav moguće je da će Španac napasti Đokovićeve rekorde.

BONUS VIDEO Đoković dirigovao publici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar