Prvi reket planete Novak Đoković ima veliku šansu da bude najbolji u istoriji "belog sporta", ali mora da ove godine osvoji bar dva Grend slem turnira.

Ovo mišljenje zastupa nekadašnji top 5 igrač Greg Rusedski, koji je u razgovoru za Ekspres i obrazložio zašto to misli. Đoković je ove sezone završio godinu na prvom mestu po šesti put u karijeri, čime se izjednačio sa Pitom Samprasom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da će on svakako nadmašiti Samprasov rekord po broju sezona završenih na mestu broj jedan, a oboriće i Federerov rekord po broju nedelja na vrhu (310). Jedini koji može da ima više Grend slemova od njega na kraju je Nadal. Đoković će prestići Federera, možda neće imati više titula u karijeri kada se sve računa, ali hoće kada je reč o Grend slemovima“, ocenio je Rusedski.

Đoković do sada ima 17 GS titula, Nadal i Federer imaju po 20 i ako se očekuje da će Rafa opet osvojiti Rolan Garos, Đokoviću preostaje takmičenje na preostala tri turnira gde bi bio konkurentniji.

Prvu šansu da se približi dvojici najvećih rivala, Novak će imati u Australiji, a Rusedski smatra da će se trka voditi isključivo između Đokovića i Nadala, dok je Federera već „otpisao“.

„Bitka je među njima dvojicom. Novak nije osvojio US Open, da je bilo tako, sada bi imao 18 titula, Nadalu morate dati najveće šanse na Rolan Garosu, ukoliko Tim ne bude bio u stanju da ga pobedi u Parizu. On je jedini koji tamo može da ga dobije. Tako da su Novaku potrebne bar dve ili tri Grend slem tirule. Sve ovo postaje fascinantno, mnogo je nepoznanica na tom putu. Ovoj novoj generaciji igrača je muka od ‘velike trojke'“, konstatuje britansko-kanadski teniski stručnjak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar