Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Bivši britansko-kanadski teniser Greg Rusedski smatra da je poraz Rodžera Federera u finalu Vimbldona 2019. godine odlučio trku za najboljeg tenisera u istoriji.

Švajcarac je igrao pet setova finala protiv Novaka Đokovića, imao dve meč lopte u petom setu na svom servisu i uspeo je da izgubi.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je tada došao do svog 16. Grend slem trofeja, u Australiji ove godine je tu brojku podigao na 17 i približio se Federeru koji ima 20 trofeja sa najvećih turnira.

S obzirom na to da je šest godina mlađi od Švajcarca, Đoković još ima šanse da ga prestigne, s tim što sada Federer deli rekord sa Rafaelom Nadalom, a 2021. godinu čeka posle duge pauze zbog povreda i operacija kolena.

„Rodžer gleda samo ka Vimbldonu, gde je osvojio osam titula. Posle protraćenih meč lopti za titulu u prošlogodišnjem finalu protiv Novaka, to mora da je bio njegov najbolniji poraz u karijeri. Da je to osvojio, zadržao bi Novaka na 16 ‘mejdžorsa’, a Rafael Nadal bi imao jedan manje od njega. One meč lopte su napravile ogromnu razliku u trci za najboljeg igrača svih vremena“, rekao je Greg Rusedski, a preneo je Tennis World.

Da podsetimo, Rusedski je tokom karijere osvojio 15 ATP titula i bio je četvrti teniser planete. Igrao je i pod kanadskom, ali i pod britanskom zastavom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar