Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Srpski teniser Novak Đoković proglašen je četvrtim najboljim sportistom u Evropi u izboru novinskih agencija, 63. po redu, u organizaciji agencije PAP.

U istom izboru, poljski fudbaler Robert Levandovski proglašen je najboljim sportistom, jer je svoj Bajern Minhen vodio do titule prvaka Evrope u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je dobio sa 85 glasova, dok je pobednik imao skoro stotinu više – čak 180. Između Novaka i Roberta našli su se još i Luis Hamilton na drugom mestu i Armond Duplantis na trećem.

Britanski vozač Formule 1 je ove godine osvojio svoju sedmu titulu u najbržem cirkusu na svetu i izjednačio je rekord Mihaela Šumahera, dok je atletičar Duplantis postao rekorder u skoku uvis sa 6,18 metara.

Hamilton je imao 176 bodova, Duplantis 169, dok je Levandovski postao tek treći Poljak kome je pošlo za rukom da bude izabran za najboljeg sportistu Evrope.

Što se tiče Novakovih uspeha, on je u godini obeleženoj pandemijom koronavirusa i pauzom koju je sport pretrpeo proletos, osvojio četiri titule na ATP turu, uključujući i svoj 17. Grend slem trofej u Australiji.

Završio je godinu na prvom mestu po šesti put u svojoj karijeri, čime se izjednačio sa Pitom Samprasom i ostavio iza sebe Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Džimija Konorsa.

Upravo je Nadal peti iza Đokovića sa 72 boda, dok su među najboljih deset sportista „Starog kontinenta“ još i slovenački biciklisti Primož Roglič i Tadej Pogačar, grčki košarkaš Janis Adetokumbo i poljska teniserka Iga Svjontek, te norveška skijašica Tereza Johaug.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar