Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković se priprema za US Open kao da će zasigurno igrati na njemu, drugi pristup niko nije ni očekivao od ovog šampiona, a njegov trener otkrio je dugoročni plan srpskog asa.

Goran Ivanišević je pojasnio da je u toku razgovora sa Novakom shvatio šta je njegov cilj, tačnije, decidirano mu je srpski teniser pojasnio šta želi da uradi.

PROČITAJTE JOŠ

„Pričao sam sa njim nekoliko puta i njegov cilj da igra još pet godina i da osvoji 30 grend slem titula. To je nešto što on želi i što mu se nalazi u glavi. Naravno, ako ga ne budu u tome omele povrede. Verujem da je to dostižno, poznavajući njega“, poručio je Ivanišević.

Ovo je zaista postignuće u domenu nemogućeg jer niko u istoriji muškog tenisa nije osvojio toliko titula, pa čak ni u konkurenciji dama jer se Serena Vilijams zaustavila na 23.

Đoković je zacrtao veliki cilj, a do sada je u karijeri bez greške uspevao da ih osvoji. Sa osam godina je poručio da želi da postane najbolji teniser sveta, godinama ranije je poručio da želi da ima najviše nedelja provedenih na vrhu, a sada je cilj da osvoji sijaset grend slem titula.

Ivanišević je imao visoko mišljenje o srpskom igraču i pre nego što su 2019. počeli da zvanično sarađuju.

„Još pre nego što sam postao Đokovićev trener, pričao sam kako će on zajedno sa Nadalom oboriti Federerove rekorde. Kad su zdravi, oni nemaju granice. Ja mislim da će nastaviti da osvajaju“, iskren je legendarni as iz Splita.

US Open počinje 29. avgusta, a Novak u ovom trenutku ne može da uđe u SAD jer ima status nevakcinisanog stranca. Ipak, postoje i dalje dva načina na koji bi mogao do nastupa u Njujorku. Ili da SAD promene zakon i dozvole ulazak i nevakcinisanim ili da Đoković dobije pravo na izuzeće, što može da potpiše jedan od četvorice američkih političara.

BONUS VIDEO Poslednji poen za sedmu titulu Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar