Italijanski teniser Janik Siner osvojio je titulu na turniru u Umagu, pošto je u finalu pobedio branioca titule, petog tenisera sveta Španca Karlosa Alakraza posle tri seta, 6:7 (5), 6:1, 6:1.

Siner, 10. teniser sveta, pobedio je posle skoro dva i po sata.

PROČITAJTE JOŠ

U prvom setu nije bilo brejka i odigran je taj-brejk, koji je španski teniser dobio sa 7:5. Siner je u nastavku zaigrao bolje, prepustio je protivniku samo dva gema u naredna dva seta i osvojio šesti ATP turnir u karijeri.

To je prva titula za Sinera ove godine, ali i prvo finale posle Antverpena prošlog oktobra. Bila je ovo i prva pobeda Sinera nad igračima iz Top 5 u karijeri (13 poraza prethodno).

On je postao treći Italijan osvajač turnira u Umagu, posle Fabija Fonjinija (2016) i Marka Čekinata (2018), a ujedno je prekinuo prokletstvo da Italije u finalima uvek dobijaju Španci. Alkaraz nije ličio na sebe u drugom i trećem setu, a Siner je sve to kažnjavao, pa mu je još jednom naneo bolan poraz nakon onog na Vimbldonu.

Španski teniser je izašao sa suzama u očima, održao je kraći govor, a onda kao da mu je i laknulo jer je sve gotovo. Uspeo je i da se nasmeje dok je držao trofeje sa Sinerom. Ključni trenutak meča bio je drugi gem drugog seta kada je Alkaraz imao 0:40, propustio je tri brejk šanse, a onda je Siner eksplodirao.

„Protiv igrača kao što je Jannik, teško je pobediti, ako ne iskoristiš prilike. Nakon tog gema je i počeo bolje da vraća servis. Nisam mogao da pronađem pravi servis. Počeo je i da igra bolje. Nisam našao način kako igrati protiv njega. Počeo sam da promašujem puno, a nije mi bilo jasno zašto“, rekao je Alkaraz.

Alkaraz je ove sezone osvojio četiri titule, u Rio de Žaneiru, Majamiju, Barseloni i Madridu.

BONUS VIDEO Alkaraz piše po kameri – slavlje posle osvojenog Madrida

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar