Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Novak Đoković u nedelju (9.30) igra finale Australijan opena protiv Danila Medvedeva, čii se najtežeg mogućeg rivala u borbi za 18. grend slem titulu.

Srpski as je rekorder sa osam trofeja u Melburnu i do finala je došao prilično burno.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovo je prava rolerkoster vožnja, uz povredu u trećem kolu i veliku sumnju posle meča sa Fricom da li ću moći dalje da igram ili ne. Uopšte nisam trenirao između mečeva. Imao sam i težak žreb, igraju protiv visokih, jakih servera kao što su Zverev i Fric, koji su bili u dobroj formi“, poručio je Đoković u razgovoru za Eurosport.

Novak je osvajao Australijan open svaki put kada bi prošao dalje od četvrtfinala.

„Volim u ranoj fazi turnira da testiram formu i to sam uspeo na mnogo nivoa prošle nedelje. Posle svega, u vrlo sam dobroj situaciji. Kako sam igrao i kako sam se osećao, sve to me hrabri pred finale“, rekao je svetski broj jedan.

Medvedev će biti treći na ATP listi od sledeće nedelje, Novak ga je dobio četiri puta, dok je Rus slavio u tri navrata prilikom međusobnih okršaja.

„Pritisak uvek postoji, to je deo našeg posla. Pričalo se mnogo o novoj generaciji koja nadolazi i treba da nasledi nas trojicu, ali se to još nije dogodilo. Ali, o tome i dalje može da se priča, izuzetno poštujem sve ostale momke, koji moraju još mnogo toga da urade. Neću samo stajati i čekati da zauzmu naša mesta, već ću ih naterati da oznoje du**ta i da se potrude“, zaključio je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar