Foto: Printscreen Twitter

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u finale Australijan opena posle pobede nad grčkim predstavnikom Stefanosom Cicipasom u tri seta.

PROČITAJTE JOŠ:

Rus je za dva sata i 11 minuta pobedio sa 6:4, 6:2 i 7:5 i obezbedio je drugo finale grend slema u karijeri, ali prvo sa Novakom Đokovićem u Melburnu.

On je trenutno najteži rival za srpskog igrača jer je u polufinalu Australijan opena nanizao svoju 20. uzastopnu pobedu.

„Samo sam radio naporno celog života i uživam u ovom momentu. Sve to će ostati sa mnom i kada budem na drugoj strani, možda dok inervjuišem nekoga kao ti. Imaću ovo finale u svojoj ličnoj knjizi rekorda jer imamo Novaka, Rodžera i oni imaju mnogo pobeda“.

„Bar za mene je ovo veliko dostignuće. Pre Pariza sam se osećao užasno u pogledu svog tenisa. Gubio sam neke tesne mečeve gde nisam osećao da igram dobro. Sve je naporan rad, u nekom momentu se pokrenulo i nadam se da ću nastaviti da igram sa istim momentumom“, rekao je Medvedev posle meča.

Danil je već igrao u finalu jednog grend slem turnira u Njujorku 2019. godine kada je poražen od Rafaela Nadala. Odatle kaže da je poneo iskustvo.

„Mnogo iskustva. Nije kao da možeš da kažeš ‘e trebalo je da igram bekhend uz liniju na brejk lopti i 5:4’. Iskustvo, to mi je bilo prvo finale protiv jednog od najvećih, sad idem u drugo finale protiv drugog igrača od tih najvećih“.

„Meč protiv Rafe je bio ‘lud’ i sa tim iskustvom bih ubuduće mogao neke stvari da okrenem na svoju stranu, a ne protiv sebe, ali to ćemo sve videti u nedelju, ne pre toga“, objasnio je Medvedev.

Đoković je u Melburnu osvojio osam trofeja i nije izgubio meč za titulu. Igrao je nekoliko dramatičnih, posebno finale sa Rafaelom Nadalom 2012. godine, ali je uvek podizao trofej.

„Nema pritiska. Igram protiv tenisera koji nikad nije izigubio na ovom mestu u finalu, ima osam titula, a sada ga čeka deveto finale. Igrao je toliko važnih mečeva na ovom stadionu sa Federerom i Nadalom. Potrudiću se da izađem na teren i igram najbolji tenis. Nadam se da ću igrati dobro“, kaže Medvedev.

Finale Australijan opena je u nedelju, a trebalo bi da se igra od devet sati i 30 minuta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar