(AP Photo/Antonio Calanni)

Kakav uvod u sezonu

Novak Đoković imaće i te kako uzbudljiv početak nove sezone, pošto od 19. decembra počinje Svetska teniska liga u Dubaiju.

Najbolji srpski teniser će nastupiti u ekipi Falcons zajedno sa Arinom Sabalenkom, Grigorom Dimitrovim i Paulom Badosom.

Srbin bi treblo u Dubaiju da odigra tri meča, a rivali će biti Aleksandar Zverev, Nik Kirjos i Feliks Ože-Alijasim.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi meč protiv Nemca, zakazan je za 20. decembar od 16 sati, dok će sa Kirjosom odmeriti snage dan kasnije u istom terminu. Možda poslednji meč u Dubaiju, Novak će odigrati 23. decembra od 15 sati sa mladim Kanađaninom.

Takmičenje će biti održano u „Koka Kola areni“ kapaciteta 17.000 gledalaca, a finale će biti na programu 24. decembra.

Mečevi Svetske lige neće biti uračunati u ATP i WTA rangiranje, ali će Đokoviću poslužiti kao priprema za Australiju u koju putuje odmah posle toga. Tamo će igrati najpre na turniru u Adelejdu iz serije 250, a nakon toga na red će doći i Australijan open.

„Veoma sam uzbuđen što ću nastupiti na Svetskoj teniskoj ligi u Dubaiju zajedno sa Grigorom Dimitrovim, Arinom Sabalenkom i Paulom Badosom, radujem se jer ćemo podeliti neke sjajne trenutke i na terenu i van njega. Neka velika imena će učestvovati, i siguran sam da će biti veoma uzbudljivo za sve koji vole tenis, i siguran sam da ćemo na najbolji način pokazati šta znamo na terenu i doneti vam dosta smeha, pozitivne energije i zabave za sve navijače i novu sezonu započeti na najbolji mogući način, rekao je Đoković koji je potom navijačima poželeo srećnu Novu godinu i nastupajuće praznike“, rekao je Novak.

BONUS VIDEO Đoković pobedio Frica