Teški trenuci...

Novak Đoković, Miomir Kecmanović i Viktor Troicki govorili su na konferenciji za medije nakon poraza od Italije (2:1) u polufinalu Dejvis kupa.

Novak je u singlu protiv Janika Sinera imao tri meč lopte, ali je poražen. Kasnije je sa Kecmanović izgubio i u dublu od Sinera i Sonega.

PROČITAJTE JOŠ:

„Čestitke Italiji na prolasku, zaslužili su. Igrali su jako dobro, pogotovo Janik, i u singlu i u dublu, u kojem je jedva promašio nekoliko lopti ceo meč. Kapa dole. Ogormno razočaranje, preuzimam odgovornost, imao sam tri meč lopte, ali to je sport… Kada izgubiš za svoju zemlju, gorak ukus u ustima je još veći“, rekao je Đoković.

Prisetio se važnih poena.

„Na ovom nivou, protiv jednog od najboljih igrača na svetu, sve se odigrava jako brzo. Imao sam reli na 0-40, promašio sam neutralnu loptu iz sredine terena. On je potom dobro servirao. Možda sam imao pasing na 30-40, ali dolazio je na mrežu… Bilo je teško pročitati njegov servis. Takođe i u dublu u drugom setu na 0-40 na 3:2, svaka mu čast“.

Nije želeo da priča o umoru nakon naporne sezone.

„Ne želim da pričam o tome, da zvuči kao alibi. Pružićemo ruke, idemo dalje. Teško mi je da progutam sve što se dogodilo, gorka pilula. Pokušavao sam da ohrabrim sebe u završnici sezone, ovo mi je bio glavni cilj, hteo sam da doprinesem. U polufinalu nije bio moj dan…“

PROČITAJTE JOŠ:

Na sve načine je Novak pokušavao da se koncentriše na meč.

„Koristio sam ledene peškire, da se smirim, da se koncentrišem na meč“.

Svestan je da je mogao da donese Srbiji finale, pa nije štedeo kritike na svoj račun.

„Meni je najveće zadovoljstvo i čast da igram za svoju zemlju. Daleko je sledeća godina. Trenutno je glava ‘vruća’ posle svega. Hvala selektoru, stručnom štabu, timu, svima, što su napravili odličnu atmosferu. Bodrili su nas, svi su se potrudili da daju maksimum. Svako ima ulogu u timu, svi su dali doprinos. Viktor je rekao, jedna lopta, jedan udarac je falio za finale. Ta lopta je bila moja. Moram da preuzmem odgovornost i to je to. Tragičar sam, šta da radim, tako je kako je, istakao je Đoković.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nije želeo da priča o narednoj sezoni, jer mu predstoji odmor.

„Razumećeš me, ne bih sada da pričam o tome, ciljevima. Godina je sjajna, individualno, gorak završetak. To je sve što mogu da kažem.“

Miomir Kecmanović je istakao da Siner u nekim momentima nije mogao da promaši, pogotovo forhende.

„Nekim delovima meča bilo je da ne znaš gde je šta, šta da uradiš, kako da odigraš. Janik je u jednom momentu igrao dobro, ništa nije promašio, teško je bilo naći rešenja za njhovu igru. Nije otišlo na našu stranu“, rekao je Kecmanović.

Viktor Troicki
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Selektor Viktor Troicki je takođe imao reč.

„Ponosan sam na svoje igrače, na ceo tim, nažalost i ove godine se nije dalo. Jedna lopta falila je za finale, imali smo šansu, bili smo toliko blizu, na kraju gorak ukus. Miša i Novak odigrali su dobro u singlovima, Đoković je bio nadomak pobede u singlu, on je najveći heroj Srbije, toliko puta je izvukao nemoguće. Neki put se desi tako nešto, to je sport. Nažalost, bili smo jako blizu, nije se dalo… Njihov dubl bio je bolji, Siner je odigrao tako, mi smo ostali bez finala“, objasnio je Troicki.

Pohvalio je i Kecmanovića, koji je dobio oba singl meča u nokaut fazi.

„Miša je bio odličan na treninzima, spreman i fzički i psihološki, dobio je šansu, verovali smo, verujemo i dalje u ovaj tim. Nije se desilo, ali Kecmanović ima ozbiljne kvalitete i može mnogo više. Svima želim sve najbolje i navijamo za njih, podržavamo ih, mogu još više. Odnosi se to na sve naravno i na Mišu, Lajovića, Hamada, Đerea, nadam se da ćemo se vratiti jači dogodine“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare