Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Priča koja nikad neće zastariti

Novak Đoković poznat je kao neko ko strogo vodi računa o svakoj sitnici u svom životu, a upravo ga je ta gvozdena disciplina dovela do največih teniskih visina, gde niko drugi nikada nije stigao.

Međutim, Novakov uspon je bio sve samo ne lak, a posebno važno bilo je finale Australijan opena 2012. godine, kada je savladao najvećeg rivala Rafaela Nadala sa 3:2, po setovima 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5.

PROČITAJTE JOŠ:

To finale je i dalje jedno od najimpresivnijih u istoriji sporta, a Đoković je posle njega sebi priuštio nešto što će se zauvek pamtiti – štanglicu čokolade.

To možda i ne bi bilo tako čudno da Novak već tada uveliko nije doterao svoju ishranu, u kojoj nije bilo mesta za gluten i nezdrave namirnice.

„Koliko discipline? U januaru 2012. pobedio sam Nadala u finalu Australijan opena. Meč je trajao pet sati i 53 minuta – najduže u istoriji Australijan opena i najduže grend slem finale u Open eri. Mnogi komentatori su taj meč nazvali najboljim svih vremena. Nakon što sam pobedio, seo sam u svlačionicu u Melburnu. Želeo sam jednu stvar: da okusim čokoladu. Nisam je okusio od leta 2010. Miljan mi je doneo čokoladni bar. Odlomio sam jednu kockicu – jednu malu kockicu i ubacio je u usta, pustio da se otopi na mom jeziku. To je bilo sve što sam dozvolio sebi. To je ono što mi je trebalo da dođem do broja jedan“, rekao je Novak svojevremeno.

I dan-danas Đoković razmišlja na isti način, zato je i stigao do 23 grend slem trofeja i skoro 400 nedelja na prvom mestu ATP liste.

BONUS VIDEO Saška Sokolov: Španovićka i Đoković su mi uzori u sportu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar