Foto: EPA-EFE/EDUARDO LIMA

Zanimljiva životna priča

Italijanski teniser Janik Siner izjavio je da mu mnogo znači trijumf na Mastersu u Torontu i dodao da će u budućnosti nastaviti još napornije da radi.

Siner je osvojio prvu masters titulu u karijeri, pošto je u finalu pobedio Australijanca Aleksa de Minora 6:4, 6:1.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo mi mnogo znači. Ovaj rezultat čini da se osećam dobro, jači i gladniji da u budućnosti radim još napornije“, rekao je Siner.

Tako je Siner postao drugi Italijan koji je osvojio masters titulu, posle Fabija Fonjinija u Monte Karlu 2019. godine.

„Osećao sam pritisak, ali mislim da sam to odlično podneo. Pokušavam da igram poen za poenom. Poštujem sve protivnike na terenu, tako da sam zadovoljan kako sam odigrao meč“, dodao je Siner.

Zanimljivo je da ovaj mladi Italijan nije talentovan samo za tenis. Kao dečak osvajao je turnire u skijanju, a isplivale su i njegove fotografije kako igra fudbal (inače je veliki navijač Milana). Ipak, kao prvi sport odabrao je tenis i deluje da nije pogrešio.

Siner se titulom i sa novih 1.000 ATP bodova probio na šesto mesto na svetu, a najavio je da će u budućnosti verovatno formirati novu veliku trojku zajedno sa Karlosom Alkarazom i Holgerom Runeom.

Međutim, Siner sve ovo ne bi postigao bez podrške navijača, koji ga prate na gotovo svakom turniru, a nose kostime u obliku šargarepe.

De Minor nikada pre Toronta nije prošao dalje od četvrfinala na masters turnirima.

„Bila je ovo nedelja proboja za mene. Imao sam lepu nedelju ovde u Torontu. Igrao sam sjajan tenis i stigao do prvog masters finala“, istakao je De Minor.

BONUS VIDEO Ovakve poteze izvode samo najveći, nestvarna kontra Đokovića