Novak Đoković i Ben Šelton
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Čitav talas je počeo ove godine i to nakon komentara Danila Medvedeva koji je prvi skrenuo pažnju na problem. Sada je glas podigao i Novak Đoković, a njegov primer su pratili ostali teniseri.

Ben Šelton, 15. igrač sveta, uveliko se priprema za nastup na mastersu u Parizu od 30. oktobra do 5. novembra, a naišao je na problem koji je očekivao, ali to mu ne pada nimalo lakše.

PROČITAJTE JOŠ

Šelton nije poznat kao igrač koji se često povređuje, ali je sada i on osetio nelagodnost (ili čak bol) zbog toga što se opet koriste potpuno nove loptice.

Mladi Amerikanac koji je ove godine izvadio pasoš oglasio se na Instagramu i posalo jasnu poruku.

„Obično nemam problem sa rukom, ali ovo je peti turnir zaredom na kom se koriste druge loptice. Definitivno to osećam ove nedelje“, napisao je Šelton u opisu fotografije.

Novak Đoković je nedavno održao čitav govor povodom ovog problema koji nastavlja da muči tenisere, a ATP ne želi da uradi ništa povodom toga.

„Imao sam nedavno razgovor sa Andreom Gaudenzijem, predsednikom ATP-a, i Masimom, izvršnim direktorom. Zato što nisam bio na turneji za dosta vremena, tako da nisam imao priliku da razgovaram sa njima. I naravno da sam video komentare da sve više i više igrača priča o teniskim lopticama koje se koriste na različitim turnirima. Zapravo, Korda, igrač kojeg sam sam trenirao danas, rekao mi je da je ovo peti turnir sada zaredom da se igra sa različitim loptama. Da, ova nekonstantnost je problem, i to je ono na šta se većina igrača, a takođe, naravno, uključujući i mene, žali. Mislim da mora biti malo više konstantnosti sa lopticama da bi tako da izbegli bilo koju vrstu problema sa zglobovima, laktovima i ramenima. Kvalitet lopti, znate, ovo je nešto što opet, veoma je relativno u odnosu na igrača. Ne igra svaki teniser isto, svako ima svoj stil, neki vole jednu vrstu lopti, drugi druge u zavisnosti na kojoj podlozi se igra“, počeo je Đoković, pa dodao:

„Ali mislim da zapravo postoji razumevanje ovog problema od Andree i Masima. O komentarima igrača i problemima koje su igrači saopštili bili su u osnovi i putem medija. Razumeo sam da će biti sastanaka, gde će razgovarati o različitim opcije i stvari koje bi mogli da urade. Ali mislim da bi generalno gledano, bilo lepo za igrače da postoji konstantno. Tako, na primer, u periodu prelaska na šljaku pre Rolan Garosa, igrati sa istim lopticama. Nadam se da će to biti slučaj. Očigledno postoji mnogo faktora koji će biti u igri da bi se sve ovo promenilo. Nije lako jer morate razmišljati o turnirima, brendovima“, završio je Đoković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar