Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Novak Đoković i ostali teniseri u karantinu kao nekakva militantna družina, tako je novinar Gardijana Džonatan Liju doživeo izveštavanje Australijanaca o zahtevima igrača.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je tražio više treninga i manje izolacije za igrače i igračice koji od osmog do 21. februara treba da igraju u Melburnu na prvom Grend slemu sezone.

Zahtevi tenisera nisu uslišeni jer Australijanci strogo kontrolišu sve aspekte života zbog borbe protiv koronavirusa. Nameravaju da održe niske brojke zaraženih i preminulih, ali po veoma visokoj ceni koja ne zaobilazi ni sportiste.

Tako takmičari na predstojećem Grend slemu ostaju zatvoreni u sobama 19 sati i imaju pravo na pet sati treninga.

Za druge je situacija još gora, jer su oni, koji su makar posredno bili u kontaktu sa zaraženim osobama, zatvoreni u sobama na 24 sata.

Iako se to nije svidelo mnogim igračima i igračicama, Australijanci ne odustaju od svojih pravila, a Đoković se našao na udaru zbog zahteva upućenih pismom Kregu Tiliju, direktoru Australijan opena.

„Uživam u tome kako Australijanci izveštavaju o teniserima kao da su nekakva militantna frakcija sa Đokovićem koji izdaje listu zahteva“, napisao je Liju.

Jedni kritikuju Đokovića zbog zahteva, drugi podsećaju na Adria Tur organizovan prošle godine u junu, a Nik Kirjos, australijski teniser ga je nazvao „budalom“.

Bilo kako bilo, Novak će narednih dana još jednom biti primoran da se izbori sa pritiskom, koji potkrepljuje i broj igrača zatvorenih na 24 sata.

U međuvremenu je na naslovnim stranama novina u Australiji izašao veliki naslov „Ne hvala, Novače“, dok neki ironično komentarišu celu situaciju.

Plan Australijan opena je bio da se čarter letovima sa različitih lokacija takmičari prebacuju u Melburn i Adelejd gde će biti do isteka dvonedeljnog karantina.

S obzirom na to da je u nekoliko aviona bilo zaraženih osoba, svi iz tih aviona su zatvoreni po sobama i pitanje je u kakvoj će formi dočekati turnir.

Do sada je broj „zaključanih“ porastao na 72 osobe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare