Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Ukoliko ste do sada strepeli...

Kao što je to Novak Đoković i sam rekao problem postoji, ali nije to ništa sa čim se nije nosio tokom karijere. Ni Novak, ni Goran Ivanišević nisu imali nikakvu dilemu da će sve biti u redu, a čak i da ne bude Đoković je samouvereno rekao „poslednja dva Australijan opena sam osvojio povređen“.

Uostalom, samo prethodne godine je Miljan Amanović, Novakov fizioterapeut, više puta „izvlačio“ taj zglob i masirao usred grend slem turnira, pa opet nije bilo razloga za više od bojazni. Amanović je doleteo u Melburn i biće sa ekipom tokom ovog grend slema.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je tokom karijere često igrao sa brojnim sitnim povredama koje nije želeo da ističe u prvi plan pre svega zbog poštovanja prema rivalu. Ovog puta je bilo evidentno koliko mu to pravi problema, ali je par dodatnih dana odmora očigledno sve sredilo.

Đoković je odradio prvi trening u Melburnu, na čuvenoj „Rod Lejver areni“ i tom prilikom je trenirao bez steznika.

Bio je potpuno posvećen treningu i nije delovao da ima bilo kakav bol. Dodatnih par dana odmora mu je pomoglo, a od velike pomoći će biti i izuzetno toplo vreme u Australiji.

Upravo zbog hladnoće je par puta nosio steznik (npr u Rimu).

To znači da je Đoković spreman da od 14. do 28. januara napadne novu 11. titulu na Australijan open i ukupno 25. grend slem titulu.

BONUS VIDEO Godina u kojoj je Novak Đoković obarao rekorde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar