Novak Đoković opet žestoko udario na ATP
Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Novak Đoković se na Završnom mastersu bori za novi trofej i nove rekorde, u polufinalu ga čeka Aleksandar Zverev, ali i van terena i dalje vodi bitke za bolje sutra u tenisu.

Najbolji teniser sveta je sa Vasekom Pospišilom i određenim brojem igrača formirao Asocijaciju igrača (PTPA), što je posebno zasmetalo ATP i rat dve organizacije se nastavlja.

Đoković je posle trijumfa protiv Rubljova i plasmana u polufinale Završnog mastersa u Torinu još jednom pričao koliko to novca zadržavaju najveći turniri i za šta će se boriti.

PROČITAJTE JOŠ

„Sa ATP imamo nekih 26, 27 odsto u proseku ono što igrači dobijaju od ATP. Što se tiče grend slemova, tu je prosek duplo manji, tu je negde oko 11, 12 odsto. Priča se kako igrači dobijaju veće iznose, a ne o tome koliko je grend slem ili neki turnir povećao obrt novca. Proporcionalno, mnogo više nego što dobijaju igrači kroz nagradni fond“, poručio je Đoković.

Prvi teniser sveta otvoreno kritikuje kako ATP funkcioniše.

„Znam da je to prst u oko mnogim turnirima ili ljudima u politici i biznisu, koji ne žele da određene informacije izađu na videlo i da igrači saznaju kako se vode stvari. Upravo je to jedan od najvećih razloga što je osnovana PTPA i zašto mora da postoji, jer nemamo stoprocentnu zastupljenost prava igrača. Koliko god ja cenio ATP s jedne strane, to ne funkcioniše, što se pokazalo mnogo puta“.

Novak je podsetio kako je 10 godina bio član Saveta igrača ATP, ali da promena nije bilo i pored želje i pokušaja, pa su teniseri nastavili da ispaštaju. Osvrnuo se i na plan ATP za dodelu licenci mastersima na 30 godina.

„To je nečuveno. Mislim da ni u jednom sportu nema da daješ nekom licencu na 30 godina, to je neverovatno. Ima tu još mnogo stvari, jedino ako se velika većina igrača ujedini, pogotovo iz vrha, onda možemo zajedno da uradimo nešto konkretno. Ovako samo cupkamo u mestu, a to odgovara ljudima koji drže monopol“, zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO Novakovo slavlje nakon pobede Srbije nad Portugalom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare