Nimalo neočekivano...

Adrijano Panata, osvajač Rolan Garosa 1976. godine, nastavio je svoj niz kritika na račun Novaka Đokovića. Doduše, povod za to ima vrlo, vrlo retko je srpski as gubi tek poneki meč (ovo mu je bio prvi poraz od finala Vimbldona), ali je odlučio da se oglasi nakon trijumfa Janika Sinera sa 7:5, 6:7(5), 7:6(2).

PROČITAJTE JOŠ

Panata je na ovom turniru komentator mečeva za italijansku televiziju „Rai“, a u prenosu je imao nekoliko ostrašćenih komentara protiv Đokovića.

Kada je srpski as tražio pauzu za toalet posle prvog seta odlučio je da to prokomentariše kao da je nedozvoljeno.

„Kladim se da je tražio pauzu da razbije ritam, on to uvek radi. Ali kako god, Sineru ne smeta, on tu ostaje miran“, rekao je Panata.

Ubrzo je na teren stigao i fizioterapeut, a ni to nije „selo“ Panati.

„Ovo je druga faza, prvo piški pa fizioterapeut. On sve pokušava. Uopšte mi se ne sviđa ovakav stav.“

Zatim je dodao.

„Jeste li ikada videli Federera ili Nadala da se ponašaju kako je Đoković sada?“

Panata je odlučio da bude ne samo na strani sunarodnika, već i protiv njegovog rivala. Za razliku od njega je Đoković odlično podneo poraz i bio je ponosan uprkos lošem rezultatu.

„Prošli meč na Vimbldonu je takođe bio tesan. Igrao je i tada dobro kao danas, možda je sada bolje servirao. Glavna razlika je što je bio hrabriji u važnim poenima, a ja nisam bio dovoljno agresivan i odlučan, davao sam mu šansu da kontroliše te poene, recimo na 5:5 i 15:30. Rekao sam mu to i na mreži, da je odigrao svoju najbolju igru kada je bilo najpotrebnije. Apsolutno je zaslužio pobedu“, iskren je bio Novak.

Srpskog tenisera očekuje megdan sa Hubertom Hurkačem (uskočio kao zamena za Stefanosa Cicipasa) u četvrtak. Taj susret će odlučiti ko će u polufinale.

BONUS VIDEO Siner u taj-brejku pobedio Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar