Foto: Tanjug/AP/Seth Wenig

Mats Vilander, nekada prvi teniser sveta, smatra da je Novak Đoković u izvanrednoj formi i da igra kao da je "u svojoj sobi".

Šveđanin, koji je ovaj turnir osvojio 1988. godine, u komentaru za „Eurosport“ po završetka meča u kojem je Đoković pobedio Kajla Edmunda, poručio je da kako igra, teško da ko može da zaustavi Srbina u Njujorku.

PROČITAJTE JOŠ:

„Prosto je teško shvatiti kada gledate meč sa strane koliko su nehumani uslovi. On možda i voli takve uslove. Dobro je kada udara po loptici, ali ne i za disanje. Kajl je sjajno igrao, izgubio je set, ali Novak prosto odmah ide napred. Taj prvi set je oduzeo energije Kajlu i Novak je to znao“.

PROČITAJTE JOŠ: Novak srušio i upornog Edmunda, broj 1 u trećem kolu!

Rekao je još nešto o tom prvom setu.

„Možete uvek da gledate stvar na više načina kad igrate protiv nekog kao što je Novak. Možete da probate da igrate najriskantniji tenis i da se nadate da će stvari da funkcionišu ili da radite ono što je Edmund. On uopšte nije reskirao, igrao je agresivno, ali uspeo je da uzme set Novaku. To možda šalje poruku da i neki drugi igrač može to da pokuša, svi znaju da što duže moraju da ga drže na terenu, ali teško je. Moraju da naprave izbor, da imaju visok nivo igre, ali dobro je videti Novaka ovako fokusiranog posle gubitka seta“.

Šveđanin je izneo nove impresije igrom broja jedan.

„Sjajno je servirao. Njegov servis je nešto što možda svi potcenimo kad pričamo o njemu, ali on ima kvalitetan servis kojim pravi pritisak, voli tu presiju kad dobija. Servis mu je neverovatno oružje naročito kada postane ovako vlažno i vruće i kad ne želite da trčite za svaki poen.“

Barbara Šet je rekla kako joj se dopao momenat kada je Novak kriknuo i izbacio negativnu energiju iz sebe, kad je poveo sa četvrtom setu, a Vilander je dodao:

„Ja kao da prosto gledam Novaka kako igra u svojoj dnevnoj sobi. Kad gledate taj govor tela i šta radi, deluje da je iritiran nečim, ali uvek će biti nekoliko lica u publici, možda igrači koji mogu da ga iritiraju kad su u publici, i to ga motiviše. On je čovek, voli da pokaže tu svoju magiju svima. Mislim da se u ovom trenutku oseća i slobodnije, po govoru tela kakav ima, deluje da je nemoguće pobediti ga. Osim ako ne servirate ka njemu sa Empajer stejt bildinga! Iznera nema, eliminisan je, ne znam da li će sve na kraju da se svede na Dominika Tima. Ako žele da ga pobede, neko mora da ga pogura u dug meč“, zaključio je Vilander.

REZULTATI

Teniseri, drugo kolo

Krajinović – Giron 6:4, 6:1, 6:3

A. Zverev – Nakašima 7:5, 6:7 (8), 6:3, 6:1

Tompson – Gerasimov 6:1, 6:4, 3:6, 6:3

Štruf – Moh 6:2, 6:2, 7:5

Kukuškin – Garin 6:2, 6:1, 3:6, 4:6, 7:5

Gofan – Heris 7:6 (6), 4:6, 6:1, 6:4

Davidivič Fokina – Hurkač 6:4, 1:6, 6:2, 6:2

Đoković – Edmund 6:7 (5), 6:3, 6:4, 6:2

Manarino – Sok 7:6 (5), 7:5, 6:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar