Novak Đoković imaće 100 dolara za hranu na Australijan openu
Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Novak Đoković braniće titulu Australijan opena, u pohod na deveti pehar u Melburnu krenuće nešto kasnije nego inače i veoma specifičnim okolnostima.

Prvi grend slem sezone pomeren je za 8. februar i organizatori veruju da će do tada sve biti spremno.

Korona je uticala na odlaganje Australijan opena, ali će se vrhunski tenis ipak igrati u Melburnu i to u do sada nikad viđenim uslovima. A, sve kako bi svi akteri bili maksimalno zaštićeni.

PROČITAJTE JOŠ

Direktor turnira Kreg Tili poslao je početkom decembra pismo igračima sa novim pravilima kojih će morati da se pridržavaju zbog pandemije i sada su poznati novi detalji.

Naime, teniseri će moći da stignu samo čarterima i to od 15. do 17. januara, ali karantin neće početi dok i poslednji igrač ne doputuje u Melburn.

Iz hotelskih soba moći će da izađu najviše pet sati dnevno i to samo iz dva razloga – da treniraju (dva sata na terenu, još dva u teretani) i da jedu, a sat vremena predviđeno je za obroke.

Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Poznato je i da će organizator svakom teniseru, pa i Novaku Đokoviću i njegovom timu, platiti pojedinačno 100 australijskih dolara dnevno za hranu, što je oko 60 evra!?

Teniseri i njihovi saradnici neće imati mogućnost privatnog smeštaja, što je bila opcija na US Openu, već će svi morati da budu smešteni u hotelskom karantinu. Posete su strogo zabranjene.

Specifične okolnosti, Australijan open koji počinje nikad kasnije, sve je drugačije, samo neka trofej ostane u Đokovićevom vlasništvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram