Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker, File

Vreme je za "Novakov slem".

Foto: Nova.rs

Kada kažemo Australijan open, mislimo Novak Đoković i ludnicu Srba koju gleda čitava planeta. Najbolji igrač svih vremena je deset puta pokorio Australiju, a u Melburn ponovo stiže kao da je prvi put, sa istom vatrom u očima, dok ga verna baza srpskih navijača spremno čeka za novi šou na „Rod Lejver Areni“.

„Kralj se vratio“, najavili su organizatori novi Novakov dolazak, a vratila se i Nova.rs na mesto odakle se lansirala na lidersku poziciju u Srbiji kada je u pitanju praćenje tenisa.

PROČITAJTE JOŠ

Da nismo skromni, rekli bismo i šire, jer nas prepoznaju širom Evrope i sveta, a vi ćete i ovoga puta sa nama pratiti sva dešavanja sa najposebnijeg grend slema u sezoni koja nećete moći da vidite u prenosu i onako kako to samo mi radimo.

Standarde koje je postavio kolega Miodrag Dimitrijević neće biti lako dostići, ali ću pokušati da vam svežim parom očiju donesem dašak teniske euforije iz Melburna koji će od 14. do 28. januara biti svetska prestonica tenisa i sporta uopšte.

Nova.rs. će sa lica mesta da isprati pohod Novaka Đokovića na 11. pehar na Australijan openu i ukupno 25. grend slem titulu u karijeri kojom će učvrstiti svoje nestvarno tenisko nasleđe i ujedno napraviti ogroman korak ka nastavku vladavine na prvom mestu ATP liste, jer u mesecima koji slede brani minimum poena i imaće priliku da ponovo u prašini ostavi Karlosa Alkaraza.

Novak bi eventualnom titulom došao do brojke od 99 trofeja u karijeri i došao bi na korak od „kluba 100“ u kojem su samo Džimi Konors i Ivan Lendl, čime bi napravio veliki korak ka obaranju jednog od retkih rekorda koji nisu u njegovom vlasništvu.

Možda bi taj trofej bila kap koja je prelila čašu i zbog koje se „Rod Lejver Arena“ više neće zvati tako, nego će nositi ime po Novaku Đokoviću o čemu se sve glasnije priča – bilo bi lepo da može.

Ipak, kako je zemlja kengura, koala i najotrovnijih životinja sveta drugačija od svih, tako je i ovaj turnir prepun zamki koje će biti veliki izazov i za Novaka.

U red da ga skinu sa trona stali su Karlos Alkaraz, Janik Siner, Danil Medvedev, Aleksandar Zverev i drugi asovi, pa će juriš na kraljev presto biti žešći nego ikada. To je i turnir koji pamti najneočekivanije šampione, pa su svi sumnjivi dok se ne bude dokazalo suprotno.

Tenis ćete moći da gledate i na televiziji, ali ćemo vam mi otvoriti vrata treninga, onoga šta rade teniski majstori kada ih niko ne gleda, kako izgleda jedan dan na turniru iz ugla novinara, igrača, i svih nevidljivih lica bez kojih ovakvih događaja ne bi bilo.

Melburn je posebna priča i kada su srpski navijači u pitanju koji prave svojevrsnu feštu i ovo je mesto na kojoj Novak ima najveću podršku, a priče koje dolaze sa njegovom armijom navijača često ne bi režirao ni Kventin Tarantino.

Moći ćete da sa lica mesta čujete izjave igrača dok su još vrući i pod naletom adrenalina zbog pobeda ili razočarenja zbog poraza, kao i da čujete sve kada se stvari slegnu na konferencijama za štampu.

Analiziraćemo za vas mečeve, igrače, razgovarati sa legendama koje su stvarale istoriju ovog sporta, podsetiti vas na najmračnije dane i mesta u istoriji sporta kada je Novak bio žrtva represije režima.

Ali, ni to nije sve. Pratićemo i armiju srpskih tenisera koji će se naći u glavnom žrebu – Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović.

Kao i uvek, i na svakom turniru, sve stvari ćete moći da vidite iz ugla iz kojeg niste mogli da vidite do sada i da uhvatite momente koji će drugima promaći.

Pa da opet zajedno gledamo 28. januara kako Novak Đoković podiže pehar u Melburnu i postavlja još jedan stub u hram svoje teniske vladavine i neprikosnovenog liderskog mesta u paneteonu teniskih bogova.

I da, kao što reče kolega Miodrag pre godinu dana, vičemo „dobra“ zbog loptica koje šalje, a ne samo zbog rakije. Nju ćemo sačuvati za trenutke stresa koje su sa Novakom neizbežni i za slavlje na kraju još jedne uspešne misije.

Ostanite uz Nova.rs, jer to nije sve, narode. Ovo je, zapravo, tek početak.

BONUS VIDEO Intervju Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar