Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Trevor Collens)

U čitavoj priči postoji jedan problem.

Direktor Australijan opena, Kreg Tejli, rekao je da je saglasan sa time da čuveni stadion koji se trenutno zove „Rod Lejver arena“ u Melburn Parku ponese ime po Novaku Đokoviću, najboljem teniseru sveta.

Pročitajte još

Đoković je sa svojih 10 titula najtrofejniji teniser ikada kada je Australijan open u pitanju, te bi bilo logično da se povede diskusija o tome da se Srbinu na ovaj način oda priznanje za sve što je uradio na ovom grend slemu kroz karijeru.

Međutim, u celoj situaciji postoji problem, o čemu je govorio direktor Australijan opena.

„Vi ste druga osoba koja me je to danas pitala“, rekao je Tajli u najnovijoj epizodi „Rock n Roll Tennis“ podkasta na pitanje da li će Đoković imati stadion nazvan po njemu.

Vlada Viktorije poseduje objekte u kojima se održava prvi grend slem u sezoni, što je drugačije u odnosu na ostale grend slemove koji poseduju svoje objekte u kojima se odigravaju mečevi.

„Vidite, mislim, na kraju krajeva, imenovanje arene nije moja odluka, niti odluka Tenis Australije. Mnogi ljudi zapravo ne razumeju da Vimbldon, Rolan Garos i US Open poseduju objekat u kom održavaju svoje događaje. Mi uzimamo u zakup, a vlada, vlada Viktorije, poseduje naše objekte, i mi iznajmljujemo objekte od njih, srećni smo što oni ulažu u te objekte, ali mi ih ne posedujemo“, rekao je Tejli.

Novak Đoković
Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

To znači da Tajli ne može jednostavno da potpiše promenu imena stadiona, ali se slaže da se Đokoviću oda priznanje na ovaj način.

„Dakle, imenovanje arene bi bila kombinacija koja bi morala da se dogodi. Ali svakako bih bio pristalica da se Novaku na neki način oda priznanje za neverovatna dostignuća ovde u Australiji“, zaključio je Tejli.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare