Foto Tanjug: AP Photo/John McCoy

Kameron Nori novi je šampion Indijan Velsa, u finalu "petog Grend slema" pobedio je Nikoloza Basilašvilija sa 3:6, 6:4, 6:1.

PROČITAJTE JOŠ

Velikim preokretom je Britanac pokazao gruzijskom teniseru da je postao jedan od ozbiljnijih igrača na turu, i to iz senke.

Bio je ovo turnir pun iznenađenja, igrači iz top 10 nisu uspeli da iskoriste odsustvo Đokovića, redom su padali favoriti, a Noriju su na putu stajali Sandgren, Bautista Agut, Pol, Švarcman i Grigor Dimitrov, koji je eliminisao Danila Medvedeva.

Nisu se proslavili Zverev i Cicipas, Basilašvili je bio još jedno osveženje u drugom delu kostura takmičenja, pa je formiran neočekivan finalni par.

Inače, ovo je bilo prvo finale Idijan Velsa od 2010. godine koje ne igra bar jedan igrač iz velike trojke, koju čine Novak Đoković, Rodžer Federer ili Rafael Nadal.

Sada već davne 2010. godine, Ivan Ljubičić je pobedio Endija Rodika, posle čega su se u finalima ređali Španac, Švajcarac i Srbin, trenutno najbolji teniser sveta.

Novak je osvojio pet titula Indijan Velsa, deli rekord sa Federerom, a prošle godine samo nije igran turnir zbog pandemije koronavirusa.

Čak i pre 2010. godine, ređali su se Rafa, Rodžer i Novak u finalima od 2004. godine.

Nori je u Americi samim plasmanom u finale izjednačio rekord Đokovića iz ove godine, jer mu je to šesto finale. U julu je slavio u Meksiku, igrao je finala još u San Dijegu, Kvinsu, Lionu i Eštorilu.

Novak je osvojio tri Grend slema, igrao finale US Opena, igrao je igrao je finale Rima i Beograda, koji je osvojio. U Rimu, poražen je od Rafaela Nadala.

BONUS VIDEO Golovi sa utakmice Lester – Mančester junajted, Megvajer kriv za četiri pogotka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare