Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Njihov odnos je i dalje na zavidnom nivou

Srpski teniser Novak Đoković prošao je u četvrtfinale turnira u Adelejdu, a nakon toga potvrdio je da pregovara sa Nikom Kirjosom oko zajedničkih treninga pred prvi grend slem u sezoni.

Kirjos je trebalo da učestvuje na turniru Adelejd 2, ali se povukao zbog povrede i sada će se potruditi da što spremnije dočeka Australijan open.

PROČITAJTE JOŠ:

„Razgovaramo sa Australijan openom da uradimo nešto za nedelju dana pre početka turnira. Da, ćaskao sam sa Nikom, voleo bih da igram sa njim, i on je prihvatio, ali želi kraće setove. Videćemo da li će to uspeti“, otkrio je Đoković.

Novak i Nik su od prošle godine znatno popravili odnos, pošto je Australijanac stao u odbranu Srbina zbog deportacije u januaru 2022.

„Nisam mu bio omiljen tip, hajde da to tako kažemo, dugi niz godina. Ali on je bio jedan od retkih koji je stajao uz mene prošle godine i ja to poštujem i cenim. U tim trenucima se zapravo vidi ko vas zaista podržava i ko je uz vas,a ko prati, pretpostavljam, tok društva i pritiske koje mediji vrše na vas“, rekao je Novak.

PROČITAJTE JOŠ:

Objasnio je zbog čega se njihov odnos popravio.

„Davao mi je bezrezervnu podršku u trenucima kada sam bio mnogo osporavan, i njega kao Australijanca, to sam mnogo poštovao. Od tada se naš odnos promenio na bolje“, dodao je srpski teniser.

Kirjos je jedan od retkih igrača na svetu koji ima pozitivan skor u međusobnim susretima sa Đokovićem. Njih dvojica sastali su se do sada tri puta, a Kirjos je slavio u dva navrata.

BONUS VIDEO Đoković preživeo dramatičan meč u Adelejdu uz pomoć srpskih navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar