Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Novak Đoković posebno je nedavno razgalio svoje fanove zapevavši "Veseli se srpski rode", sada već nadaleko čuvenu pesmu Danice Crnogorčević.

PROČITAJTE JOŠ

U ponedeljak, Novak je proslavio 311. nedelju na vrhu ATP liste, prevazišao je rekord Rodžera Federera, a jednim potezom posebno je razgalio Danicu Crnogorčević, pevačicu etno i duhovne muzike.

„Veseli se srpski rode“ je bila pesma koju je Novak samoinicijativno zapevao ispred okupljenih navijača, na ulazu u svoj restoran na Novom Beogradu.

Danica Crnogorčević ostala je u neverici zbog snimka sa proslave, a svoje utiske iznela je za Nova.rs.

„Kada sam pogledala snimak na društvenim mrežama, zaista nisam mogla da poverujem svojim očima šta vidim. Ipak, priznaćete da čini posebno zadovoljstvo kada čovek koji je broj 1 u svetu peva upravo tvoju pesmu i to je on prvi koji započinje, a ne narod koji se okupio da ga dočeka. Dakle, on kao inicijator te pesme me je ostavio bez teksta. Zaista mi je trebalo par minuta da dođem sebi“, rekla je Danica Crnogorčević za Nova.rs.

Njen suprug, Ivan Crnogorčević, zaslužan je što je pesma doživela veliku popularnost u narodu. Naročito je to bilo izraženo tokom protesta u Crnoj Gori, postala je nezvanična himna.

„Tu pesmu, koja je sada već poznata široj javnosti, napisao je moj suprug i to pre tri godine, tako da ona uopšte nije bila vezana za litije ili pobedu u Crnoj Gori. Samo se jednostavno nije dalo da izađe ranije zbog snimanja izuzetnog aranžmana koji je radio Aleksandar Kovačević iz Beograda, i spota koji je radio Ivangrad studio.  Nisam mogla ni da pretpostavim da će Novak zapevati baš tu pesmu, ima toliko poznatih rodoljubivih pesama, ali presrećna sam što smo osvojili i srca porodice Đoković sa tom pesmom.“

Da li pesmu posebno doživljavate emotivno zbog konteksta koji je dobila zbog istorijskog trenutka?

„Da, doživljavam tu pesmu posebno emotivno zato što je vezana za istorijske litije u Crnoj Gori i što daje poseban blagoslov i poruku da se nikada nećemo odreći onoga što nam je vekovima u amanet ostavljeno od naših predaka, naših svetinja na Kosovu i Metohiji i šire. I posebno zbog toga što je pesma vesela i što lako osvaja sva srca, što taktovi govore da smo dubok, duhovan ali i radostan narod, to nam je u krvi“, zaključila je Crnogorčevićeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare