Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Sukob nastavljen i posle meča.

Stefanos Cicipas je okončao učešće na US Openu u šesnaestini finala, bolji je bio Nik Kirjos, ali je mnogo više pažnje privuklo ponašanje dvojice tenisera.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon što je Grk jednu lopticu poslao na tribine, a ona se odbila ka navijaču nakon što je pogodila zid, Kirjos je počeo da vrši pritisak na sudije da Cicipasa izbace, pozivajući se na događaj iz 2020. godine, kada je Novak Đoković diskvalifikovan sa US Opena iz istog razloga.

Supervizor, međutim, nije doneo takvu odluku već je Cicipasu dopustio da igra, ali je čitava situacija ostavila traga, pa je pravio grešku za greškom, a Kirjos stigao do pobede.

Nakon što je meč završen, Cicipas je dao izjavu u kojoj je propisno opleo po Australijancu:

„Ovakvo ponašanje mora da prestane. Neko mora da razgovara sa njim.“

Potom je dodao:

„Nisam navikao da igram na ovaj način, ali ne mogu da sedim i ponašam se kao robot. Počinje to da ide na živce. On zlostavlja svoje protivnike, verovatno je bio i nasilnik u školi. Ima zlu stranu“, istakao je Cicipas.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Kirjos tražio da Cicipasa izbace sa turnira

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare