Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Mnogi su bili začuđeni kada su videli da na spisku reprezentacije Australije za ATP Kup ne stoji ime Nik Kirjosa. Kontroverzni teniser je ispao zbog tehničkih razloga.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, pravo nastupa imaju dva najbolja igrača u singlu, a u ovom momentu su to Aleks De Minor na 23. mestu i Džon Milmian na 38. poziciji ATP lise. Kirjos nije odigrao nijedan meč već 11 meseci, pa je skliznuo do 46. mesta na svetu.

Upravo zbog toga i nije bilo mesta za njega na turniru, a mogao bi da se nađe tamo samo u slučaju da se povredi neko od pomenuta dva tenisera.

Uz njih dvojicu se u timu Australije nalaze još i dubl zvezde Džon Pirs i Luk Savil.

Zbog toga će Kirjos pravu formu pred prvi grend slem u sezoni morati da „hvata“ kroz jedan od dva turnira u Melburnu koji donose po 250 ATP poena pobedniku.

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Ovo posebno upada u oko kada se zna da i sam Kirjos tvrdi da najbolji tenis igra u dresu reprezentacije.

Kirjos je miljenik domaće publike, o čemu najbolje svedoči podatak da je u šesnaestini finala Australijan opena čak tri miliona sunarodnika pratilo taj meč protiv Rafaela Nadala u prenosu uživo.

Žreb za ATP Kup je zakazan za 20. januar, a 12 ekipa će biti podeljeno u četiri grupe. Samo pobednik prolazi u polufinale.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar