AP Photo/Adam Hunger

Niko ne može da se pohvali ovim kao Španac

Rafael Nadal je u ponedeljak 19. decembra započeo svoju jubilarnu, ali u isto vreme i vezanu 900. nedelju kao član top 10 na ATP listi.

Iskusni Španac je trenutno drugi teniser sveta iza sunarodnika Karlosa Alkaraza, ali će početak nove sezone biti voema izazovan za njega, jer brani 2.000 bodova i titulu na Australijan openu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal je među prvih 10 na svetu dospeo jop 25. aprila 2005. godine i od tada nije popuštao, što ga je i dovelo do ovog jedinstvenog rekorda.

Još pre dve godine oboren je rekord Džimija Konorsa sa 789 vezanih nedelja u top 10, a sada je Nadal dodatno podebljao svoj uspeh, kojim će sigurno moći da se hvali još neko vreme.

Ovo dostignuće izgleda još neverovatnije kada se pogleda koliko je Nadal imao problema sa povredama, pogotov u poslednje vreme, te koliko je turnira propustio u poslednje dve sezone.

Od kada je Nadal stigao do top 10 do danas, čak 70 različitih igrača imalo je tu čast da bude u teniskom vrhu, ali niko za sada nije prišao Nadalu, bar kada je o ovom rekordu reč.

Zanimljivo je da je Novak Đoković po ovom parametru tek šesti u istoriji, pošto je proveo 555 vezanih nedelja u top 10 – tačnije od marta 2007. do oktobra 2017. godine.

BONUS VIDEO Đoković pobedio Frica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare