Čak 19 godina je u kontinuitetu u Top 100, ali ni ovaj majstor vrhunskog tenisa ne može da poveruje u ono što pokazuje Novak Đoković.

Rišar Gaske je ostavio dubok trag u tenisu, ali čak ni on ne može da objasni fenomen Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

Istakao je da je ono što Novak radi sa 37 godina zapravo eksces.

„Mora da se postane manje dobar. Osim Đokovića, koji osvaja grend slemove sa skoro 37 godina. Da li smo to ikada doživeli u sportu, osim možda Majkla Džordana? Mesi igra u Majamiju, ostali u Saudijskoj Arabiji, a on je svetski broj 1. Ne mogu da objasnim zašto je takav momak toliko jak u tim godinama. Sa 37, 38 godina normalno da si manje dobar nego sa 25“, faciniran je srpskim teniserom i usput je potkačio i najbolje fudbalere našeg doba Mesija i Ronalda.

Rišar Gaske
Rišar Gaske; Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Čuveni Francuz je otkrio i da razmišlja o kraju karijere, iako je trenutno 131. na ATP listi.

„Imao sam neke dobre trenutke prošle godine. Osvojio sam turnir u Ouklendu, ove godine u Melburnu protiv Alkaraza sam imao senzacije na terenu tokom prvog seta, zabavljao sam se. Sve dok toga ima, dok igrate sjajne mečeve i pobeđujete u njima… Ali eto, morate da dobijate. Prošle godine sam pobedio Cicipasa. Ako u naredna tri četiri meča ne osetim te vibracije, onda će se desiti prirodno. U poslednje dve do tri godine uspeo sam da uživam“, rekao je Gaske.

Francuz je stigao do skora 1-13 protiv Đokovića.

BONUS VIDEO Kako je Đoković srušio Frica u Melburnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar