Partizan u četvrtak od 20.30 očekuje meč 26. kola Evrolige protiv ekipe Bajerna u "Beogradskoj areni".

Svoja očekivanja je izneo i trener crno-belih Željko Obradović.

„Bitna je kao i sve ostale utakmice koje ćemo igrati do kraja sezone. Tu nema nikakve dileme. Želimo da ostanemo konkurentni u Evroligi sa tim nekim ciljem koji smo imali pre početka i sigurno je da treba da učinimo sve da dobijemo tu utakmicu. Bajern je veoma dobra ekipa, najbolja skakačka ekipa u Evroligi. Drugi su po ofanzivnom skoku, drugi po defanzivnom i tu sve počinje i tim su koji u poslednjih pet utakmica šutira izvanredno za tri poena. Na oko 40 posto su timski i sve utakmice koje su dobili bili su na tim procentima i ubacivali su oko 12 šuteva kada su pobeđivali, a kada su gubili du bili na 7,8 i to je nešto što je veoma bitno i naravno da smo pripremajući utakmicu vodili računa o tome i radili sve što je potrebno da bi ih sveli na neke proseke koji su bili za njih takvi kakvi su bili kada su gubili utakmice“.

Obradović je naglasio i šta Partizan mora da uradi i kako da igra u nastavku sezone.

„Voleo bih da igramo utakmicu kako smo igrali jedan ogroman deo u Bolonji, sa velikom željom i borbenošću i imali priliku da veoma lako dobijemo meč, ali zahvaljući nekim greškama smo izgubili. Znači, da nema tih grešaka, da borbenost bude na nivou kao protib Bolonje. ništa specijalno ne treba da se uradi, samo da se vrati na način igre koji smo igrali. Znači, agresivnot sa željom koja je uvek bitan faktor“.

Osvrnuo se i na zdravstveni bilten ekipe.

„Uroš još nije počeo da trenira, nismo hteli da rizikujemo, želeli smo da obavimo sva ispitivanja, da dođemo do saznanja zašto mu se desilo to što mu se desilo. Ono šta ja znam je da je sve u redu i da će verovatno početi posle ove utakmice da se vrati treninzima“.

Neizbežna je bila priča i o porazu od Splita u ABA ligi.

„Odigrali smo veoma lošu utakmicu, što ne umanjuje način na koji je Split igrao. Igrali su veoma pametno i strpljivo i zbog toga su dobili utakmicu. Kada se priča o kvalitetu dva tima, tu su neke stvari prilično jasne, ali to je košarka i pokazalo se da je motivacija, želja što je presudno u sportu. Mi smo odigrali katastrofa utakmicu, šutirali 4/31 za tri poena, od toga je bilo dosta otvorenih šuteva i to treba da se kaže. To je bila utakmica koja je pokazala sve neke najgore moguće stvari koje mogu da se dese jednom timu kao što je naš. Razočarenje veliko i nadam se da se to više nikada neće ponoviti“.

BONUS VIDEO  Svi poeni Partizana protiv Virtusa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar