Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Jedna objava izazvala buru.

U ponedeljak počinje Vimbldon, nezvanično prvenstvo sveta u tenisu, a jedna obava turnira izazvala je velike kontorverze.

Jedan poster koji je trebalo dda simbolizuje istoriju izazvao je lavinu rekacija na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ

Organizatori turnira su umetnički dizajniranom slikom pokušali da prikažu „sva legendarna rivalstva“ koja su se godinama dešavala na ovom turniru. Međutim, nedostajao je jedan čovek – Endi Mari.

Endi Mari je dva puta osvojio Vimbldon tokom svoje karijere, a jednom je stigao do finala. Međutim, to nije bilo dovoljno da ga tim za dizajn postera uključi. Umesto toga, na posteru su se našli Janik Siner i Karlos Alkaraz koji su u karijeri igrali šest puta jedan protiv drugog, ali se nikada nisu sastajali na Vimbldonu.

Na posteru su u pozadini Rafael Nadal, Novak Đoković i Rodžer Federer, a mnogi su se pitali kako je mogguće da tu nema Endija Marija.

„Nisam Marijev navijač, ali ovo je uvredljivo. Čovek je Britanac koji je dva puta osvajao titulu. Zašto nije na slici a Noletom, Rafom i Rodžerom. Pa ima dve titule više od Alkaraza i Sinera“ bio j jedan od komentara.

„Ko kog da je kreirao ovo umetničko delo je uvredio Mareja i Škotsku – kako st emogli da ga izostavite: A, da on je samo Škot, nije Britanac“.

Bilo je i onih koji su bili ironični na račun toga da su se setili da dodaju i Novaka Đokovia kojeg su takođe izostavili iz najavnog videa za turnir iako je četvorostruki uzastopni šampion i imaće priliku da se osmim peharom izjednači sa Rodžerom Federerom.

Poražavajući detalj je i to što su sestre Vilijams smeštene u ugao slike, iako su na ovom turniru osvojile čak 12 titula.

BONUS VIDEO Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar