Foto: VSS

Nedopustiva igra.

Vaterpolisti Srbije su doživeli težak šamar u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta na Svetskom kupu u Los Anđelesu jer su poraženi od Rumunije 17:13 (7:4, 3:3, 3:4, 4:3) i u nedelju u 22 će igrati sa Nemačkom za sedmo mesto.

Srbija je promenila sastav u odnosu na duel sa Amerikancima. Odmarali su Ubović i Jakšić, u timu su bili Dimitrijević i Gavrilović.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je tako posle užasne četvrtine protiv Amerikanaca dožibvele potpuni fijasko protiv kvalitetom daleko lošije selekcije koja je protiv Italiej za ceo meč psostigla dva gola, a u prvoj četvrtini Srbima je dala sedam golova

Inspirisani Rumuni nisu pokazali milost protiv Delfina u čijim redovima nije bilo Ubovića i Jakšića, početkom druge četvrtine dodatno su uvećali razliku i stigli na plus pet (9:4), međutim Stevanovićevi izabranici uspeli su makar delimično da podignu nivo igre, uhvate korak u odnosu na rivala i da barem izbegnu debakl.

Razliku koja je varirala od tri do četiri gola Rumuni su uspeli da očuvaju u preostalom delu susreta i tako na krilima Fulea koji je postigao pet golova, uz podršku Đorđeskua sa pogotkom manje se izborili za doigravanje za peto mesto. Sa druge strane, jedini raspoloženi vaterpolista u redovima Srbije bio je Raduović sa sedam golova, ali je njegovo dobro izdanje bilo nedovoljno da se izbegne poraz.

Srbija je imala šut 30-14, igrača više 8-7, Mitrović samo 34 posto odbrana, Radulović sedam od deset, Drašović šest asistencija. Rumuni 31-17, igrač više 7-6, Tis samo šest od 20 ali Fulea u šutu 5-5. Nemtu 3-3 i Đorđesku 10-4.

Srbija: Mišović, Radulović 7, Rašović 1, Ranđelović 1, Lazić, Milojević, Drašović 1, Dimitrijević 1, Janković 2, Gavrilović, Vučinić, Martinović 1, Mitrović.

Rumunija: Tis, Nemtu 3, Lutesku, Fulea 5, Tepelus, Priotesa 2, Dinka, Antiša, Kolodrovši, Đorđesku 4, Judean 1, Vančik 2, Dragusin.

BONUS VIDEO Teško da ćete videti lošije slobodno bacanje od ovog 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar