Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Iako ima tek 22, već je pitaju za penziju.

Iga Švjontek, najbolja teniserka sveta, u maju 2024. godine napuniće 23, ali uprkos tome što se nalazi u punoj snazi, mlada Poljakinja se već susreće sa pitanjima o potencijalnoj penziji.

PROČITAJTE JOŠ...

Razlog za ta pitanja dolazi zbog šokantne odluke Ešli Barti, koja je 2022. u 26. godini odlučila da okonča profesionalnu karijeru kao najbolja teniserka sveta.

Upitana da otkrije da li i ona razmišlja u sličnom pravcu, rekla je:

„Niko ne zna šta će budućnost doneti. Ne kontrolišemo sve, Eš je postigla toliko mnogo da je imala svako pravo da uradi tako. Ne znam da li bih imala hrabrosti za tako nešto, verovatno bih nastavila da igram, da pokušavam“, rekla je Švjontek.

No, ne krije da bi to moglo da se promeni:

„Sa druge strane, znam da će svaka godina biti sve zahtevnija. Trenutno, imam mnogo obaveza van terena, konstantno smo posmatrani i procenjivani. Niko nije rekao da moramo da igramo do 35. godine, kad jedva možemo da hodamo zbog uticaja na telo. Druga stvar, ne želim da se „izduvam“. Zbog toga je ponekad potrebno doneti tešku odluku“, rekla je ona.

Upravo nakon povlačenja Bartijeve Švjontek je postala najbolja teniserka sveta i počela da dominira „belim sportom“ u konkurenciji dama.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar