Foto: EPA/ANDY RAIN

Novak Đoković kreće polako u novu tenisku sezonu, a prvi veliki cilj je Australijan open, za koji su pripreme prilično nezahvalne.

PROČITAJTE JOŠ

U vreme pandemije koronavirusa, dve nedelje će Novak provesti u karantinu u Australiji, uz složen proces priprema sa čak 19 sati u sobi.

Nije lako nikom od tenisera, a Novak u sobnim uslovima sprema napad na 18. Grend slem pehar, ispred su Rafael Nadal i Rodžer Federer sa po 20 trofeja.

Rodžera nema zbog povrede, Rafael je doputovao zajedno sa Novakom i Dominikom Timom, a Novak se sprema i za obaranje rekorda Švajcarca, koji je 310 nedelja proveo na vrhu ATP liste.

Iako nisu svi nastupi u sezoni ozvaničeni, tennisworldusa.org objavio je Novakov načelni plan učešća na turnirima tokom godine.

Naravno, treba imati u vidu i da zbog specifične situacije može čak i doći do otkazivanja pojedinih turnira. Za sada, plan je sledeći.

RASPORED UČEŠĆA:

ATP kup, 1 – 5. februar
Australijan open, 8 – 23. februar
ATP Dubai, 15. mart
Majami open, 22. mart
ATP Monte Karlo, 12. april
ATP Madrid, 3. maj
ATP Rim, 10. maj
Rolan Garos, 24. maj
Vimbldon, 28. jun
Olimpijske igre, 26. jul
Sinsinati Masters, 16. avgust
US Open, 30. avgust
Šangaj Masters, 11. oktobar
Beč, 25. oktobar
ATP finale, 15. novembar
Dejvis kup, Madrid, 22. novembar

Novak će napasti i jubilej od 1.000 karijernih pobeda, trenutno ima 934 trijumfa uz 192 poraza, pandemija koronavirusa sprečila ga je da dođe do ozbiljnije brojke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar