Foto: EPA-EFE/CHEMA MOYA

Endi Mari, nekada prvi teniser sveta, smatra da će rekord Rafaela Nadala na Rolan Garosu ostati nedostižan za mnoge generacije.

Španski teniser je sredinom oktobra osvojio neverovatnu 13. titulu na turniru u Bulonjskoj šumi i Mari, koji nikada nije slavio u Parizu, veruje da rekord neće biti oboren.

PROČITAJTE JOŠ:

„Moje mišljenje je da rekord Rafaela Nadala na Rolan Garosu neće biti oboren. Znam koliko je teško osvojiti trofej u Parizu i ne mogu da zamislim nekoga da bude dominantan poput njega. Neverovatno je, pogotovo kad se vidi sa kojom lakoćom je on to uradio“, izjavio je Mari.

PROČITAJTE JOŠ: Siner u Sofiji osvojio prvenac u karijeri

Kada je reč o teniseru iz Škotske on ima sve više problema sa povredama i mnogi veruju da se više nikada neće naći na visinama na kojima je bio tokom protekle decenije.

Poznati teniski stručnjak, Greg Rusedski, smatra da za za Marija, što se tiče osvajanja grend slem titula, sve završeno.

„Ako gledamo njegovo fizičko stanje, ne verujem da može do grend slema. Mentalno, teniski gledano, može, ali fizički mu je sve teže. Ne samo što tu imate Đokovića i Nadala, već i Tima, Medvedeva, Cicipasa, Zvereva, Rubljova, momka koji je imao sjajnu sezonu i da biste dobijali ove igrače morate da ih dobijate nekoliko na jednom turniru. Moguće je da uđe u drugu nedelju grend slema, ali da ga osvoji? Mislim da je to iznad njegovih kapaciteta“, rekao je Rusedski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar