Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

ATP je izdao saopštenje posle optužbi koje je Olga Šaripova, bivša devojka Aleksandera Zvereva, izrekla na račun nemačkog tenisera proteklih nedelja.

Ruskinja je optužila sedmog tenisera sveta da je bio nasilan prema njoj dok su bili u vezi, a tvrdila je da je čak pokušao i da je uguši jastukom, te da je zbog svega pokušala da se ubije uzevši veliku dozu insulina.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je podvukla da neće započeti legalan proces protiv bivšeg dečka i da joj je želja da pre svega skrene pažnju javnosti šta se sve dešava u vezama sa poznatim ličnostima.

PROČITAJTE JOŠ: Novak: Ostalo mi je još godinu, dve, za grend slemove

Zverev je u više navrata odbacio sve optužbe rekavši da su neistinite i bez ikakvog osnova. Ipak, ATP je osetio potrebu da se oglasi.

„ATP u potpunosti osuđuje bilo koji vid nasilja i maltretiranja. Očekujemo da svi članovi ATP Tura čine isto i da se uzdržavaju od bilo kog čina koji je nasilan ili stavlja druge u rizik. U okolnostima gde postoje optužbe za nasilje i maltretiranje protiv bilo kog člana ATP Tura, legalne vlasti se bave istragom, a ukoliko je proces zaključen, mi onda sagledavamo rezultat svega i odlučujemo o odgovarajućem toku akcije. U svakom slučaju, nismo u stanju da dajemo svoj sud o specifičnim optužbama“, stoji u saopštenju ATP.

Zverev će se od 15. do 22. novembra takmičiti na ATP Tur finalu u Londonu.

On je u grupi „Tokio 1970“ sa Novakom Đokovićem, Danilom Medvedevim i Dijegom Švarcmanom.

Nemački teniser je ovo takmičenje osvojio 2018. godine kada je u finalu pobedio Novaka Đokovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar