Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Argentinski teniser Dijego Švarcman plasirao se u polufinale Rolan Garosa posle fantastičnog meča protiv Dominika Tima.

Švarcman je posle epske borbe od pet sati i osam minuta pobedio trećeg tenisera sveta – 7:6(1), 5:7, 6:7(6), 7:6(5), 6:2.

Argentinac će u svom prvom polufinalu nekog grend slema igrati protiv pobednika duela u kom će se kasnije sastati Rafael Nadal i Janik Siner, pa će možda i posle ponoći saznati rivala.

PROČITAJTE JOŠ

Ali, kakav je to okršaj bio dvojice „šljakaša“, pun svega onoga što krasi tenis. Drama, preokreti, neizvesnost i na kraju eliminacija prošlogodišnjeg finaliste.

Ne bi bilo nezasluženo i da je Tim prošao dalje. Sredinom prvog seta razmenili su brejkove, pa je odluka pala u taj-brejku u kom je Švarcman dominirao i samo poen prepustio Austrijancu.

I druga dva seta trajala su više od sat vremena, samo su pripala Timu. Odmah je napravio brejk, koji je ispustio za 3:3 u drugoj deonici, ali je na servis rivala poveo sa 6:5 i potom izjednačio u setovima.

PROČITAJTE JOŠ Đoković u sredu gasi svetla na Rolan Garosu

Treći set obilovao je brejkovima… Bila su po tri na obe strane, i to jedan za drugim, a Švarcman je ispustio servis da ga osvoji na 5:3, da bi zatim i Tim isto učinio na 6:5 i onda je u taj-brejku došao na korak do trijumfa.

Posle svega smogao je Švarcman snage i napravio veliki, epski preokret. Na krilima prošlog seta je Tim opet oduzeo servis rivalu i stigao do 2:0, ali je Švarcman zaigrao kada je bilo najvažnije. Vezao je dva brejka i četiri osvojena gema za 4:2, potom na 5:4 i 40:0 servirao za set i dozvolio brejk, pa je opet taj-brejk odlučivao i čudesna bitka otišla je u peti set. Tako je možda i najpravednije…

A, odlučujuća deonica u potpunosti je pripala Dijegu, momku koji je ime dobio po Maradoni. Brejka nije bilo do šestog gema, tada je Timu uzeo servis za 4:2, a ubrzo zatim je isto uradio da prvu meč loptu pretvori u veliki trijumf.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare