Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Rafael Nadal, drugi teniser sveta, igraće u nedelju za svoju 13. titulu na Rolan Garosu. Španac je u polufinalu pobedio Dijega Švarcmana iz Argentine sa 6:3, 6:3, 7:6 (0).

Meč na stadionu „Filip Šatrije“ trajao je tri sata i osam minuta, a Švarcman, koji je igrao u odličnoj formi poslednjih nedelja, nije uspeo da ponovi igru kojom je Španca pobedio nedavno na Mastersu u Rimu.

PROČITAJTE JOŠ:

Verovatno je da nije imao ni previše raspoložive energije posle napornog meča četvrtfinala u kojem je posle pet sati i osam minuta igre pobedio Dominika Tima.

PROČITAJTE JOŠ: Bekerov prst u oko Novaku: Nadal je najbolji

Svejedno, može da se uteši time da je igrao sjajno i da će od ponedeljka po prvi put u karijeri biti među deset najboljih igrača na svetu i to kao osmi.

Što se tiče Nadala, on je još jednom pokazao zbog čega ga smatraju neprikosnovenim kraljem Pariza i uopšte igre na najsporijoj podlozi.

Naučio je lekciju iz Rima, nije dozvolio Švarcmanu da ga pobedi dva puta za redom, pa će imati priliku u nedelju, da sa pobednikom meča Đoković – Cicipas igra za 20. grend slem trofej u karijeri.

U početnom setu Nadal je napravio brejk u drugom gemu, ali je Švarcman odmah uzvratio brejkom, da bi Nadal potom opet bio bolji i poveo sa 4:1.

Tu prednost je sačuvao do kraja seta koji je dobio posle 67 minuta igre.

U drugom setu mu je bilo još lakše, dva puta je uspeo da oduzme servis srčanom Argentincu, u trećem i devetom gemu i tako stigne do velikih 2:0 u setovima.

Zaigrao je Švarcman na sve ili ništa u trećem setu, činilo se da će Nadal ponovo lako dobitri set time i meč kada je uz brejk stigao do 3:1, ali Švarcman je strašan borac, uspeo je da vrati brejk i potom stigne do 4:4.

Na 5:5, imao je Argentinac dve brejk lopte, ali ih je Nadal neutralisao sjajnim forhendima. Potom je Dijego imao još jednu šansu za brejk, ali Nadal je Nadal, sve to je prevazišao, a kasnije lako dobio taj-brejk rezultatom 7:0 i tako ostvario 99. pobedu na ovom turniru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar