Nadal objasnio „smrtonosni koktel“ nakon frustracije

Tenis 17. apr. 202111:56 > 12:13
Podeli:
Rafael Nadal Monte Karlo poraz
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Rafaelu Nadalu je poraz od Andreja Rubljova teško pao, bio je frustriran i u toku meča, a sve je to slikovito opisao.

Nadal se požalio da je očajno servirao protiv Rusa i da nije očekivao da će igrati tako loše na podlozi na kojoj je osvojio 60 titula i zbog toga ga svi zovu „Kraljem šljake“.

PROČITAJTE JOŠ

„Tokom cele moje karijere ovo je bio važan turnir, tužan sam kad izgubim ovde. Propustio sam priliku da sezonu na šljaci počnem na pravi način, ali tako je kako je. Nije vreme za kukanje. Jedino što mogu je da sada odem u Barselonu i nastavim da treniram. Napravio sam mnogo grešaka iz bekhenda, ima dosta sitnica koje je teško objasniti“, rekao je Španac.

Objasnio je šta je bilo toliko loše po njega u četvrtfinalu turnira.

„To je smrtonosan koktel – igrati loše i imati sa druge strane sjajnog igrača. Kada je tako, gubiš meč. Dovoljno da me zabrine. Nema pozitivnog u porazu, nisam igrao dobro. Imao sam loš dan. Sve to je kombinacija raznih okolnosti. Nadam se da je ovo izolovan incident i da ću na najvišem nivou igrati u Barseloni. Moram da analiziram nekoliko stvari, šta nije išlo. Radićemo i analizirati stvari. Nema drugog načina da se popravite. Sledeći mesec je važan i znam svoje ciljeve. Ovo treba što pre zaboraviti“.

Ovakvo izdanje iznenadilo je i „Bika sa Majorke“.

„Osećao sam da sam dobro pripremljen, da sam u stanju da osvojim turnir. Ispostavilo se da nije bilo tako. Možda su i uslovi za igru bili malo teži, ali on je bio bolji veći deo meča. Moraću da ispravim neke stvari kako bih ostvario to što želim“, dodao je Nadal.

Tokom meča je bio frustriran tokom susreta, ali nije svoj bes iskazao na reketu.

„Par puta sam kriknuo glasno, imao sam razloga da se žalim, ali nisam. Povikao sam samo jednom kada sam promašio bekhend, bio sam umoran od tolikih promašaja. Tražio sam rešenja za servis, nisam mogao da ih nađem, ne znam zašto ga nisam kontrolisao. Borio sam se u okviru mogućnosti, dobio sam drugi set, ali ipak nisam imao svoj dan“, zaključio je Nadal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar