Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Rafael Nadal je porazom od Andreja Rubljeva završio takmičenje u Monte Karlu, a Španac je bio vidno nezadovoljan po završetku meča.

„Imamo jednostavan meč da objasnimo, zar ne? Kad igrate protiv sjajnog igrača poput njega, i ne igrate dobro, trebalo bi da izgubite, zar ne? To je jednostavno za analizu“, rekao je Nadal po samom završetku meča četvrtfinala.

Ključ poraza, prema Nadalu, leži u veoma lošem servisu:

PROČITAJTE JOŠ...

„Iz nekog razloga sam imao problema sa servisom. Ne mogu da razumem zašto jer nisam imao takvih problema tokom treninga. Ali, bio je to jedan od onih dana kada mi je servis bio očajan. Kad servirate tako loše, to utiče na čitav tok meča. Serviranje bez samopouzdanja dovodi do toga da razmišljate samo o servisu, ne o načinu na koji želite da udarite lopticu. Razmišljate samo o tome kako ubaciti lopticu u teren, pa je nemoguće pripremiti se za poen kako bi trebalo“, dodao je „bik sa Majorke“.

„Jednostavno, on je igrao dobro i zaslužio je više od mene. Borio sam se, da. To je pozitivno, bio sam tu, ali ne možete da očekujete pobedu kad sam previše puta izgubio svoj servis. Nema šanse. Šest, sedam puta? Previše“, rekao je Nadal, aludirajući na sedam izgubljenih gemova na svoj servis.

Potom je čestitao Rubljevu:

„On je igrao dobro. To je istina. Bio je agresivan, kao što sam znao. Svaka mu čast, srećan sam zbog njega. On je sjajan momak. Želim mu sve najbolje.“

Nije samo servis bio problem:

„Bekhend mi je danas bio loš, previše sam grešio. Nisam bio u stanju da „otvorim“ teren svojim bekhendom. Da, to su male stvari, sitnice koje je teško objasniti. Neke stvari koje prave veliku, veliku razliku u rezultatu i na moju igru, toliku da nisam uspeo da uradim bilo šta dobro“, zaključio je Nadal.

Rubljev će u polufinalu igrati protiv Kaspera Ruda, koji je eliminisao Fabija Fonjinija, šampiona turnira iz 2019. godine. U drugom polufinalu snage će odmeriti Stefanos Cicipas i Danijel Evans.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram